Pussynyuszy Blogbejegyzései

Blogok:33

Korábbi bejegyzések -->
<<              >>


Yst.v.np.iv.

Pussynyuszy - Yst.v.np.iv.
2011-02-14 21:50:11

blog.teltlanyok.com

"Finnországban a [B]Valentin napot a “barátság” napjaként[B/] ünneplik, melyen egymásnak azok, akik a másikat szimpatikusnak találják képeslapot küldenek, vagy kisebb ajándékot adnak át nekik." - atyánktól, a Wikipédiától.
Nos, valószínûleg én, vagy húsz éve, ezt a jelentést ismertem meg elõször a Valentin-napról és nálam így is maradt.
Úgyhogy - tavaszváróan áradó szívvel - küldöm minden barátomnak Valentin nap alkalmából:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=zYYk_YWcOig[/URL]
:barat *hrz :barat

2011. február 14.
:) Psy*****
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


... Nem A Te Dolgod ...

Pussynyuszy - ... Nem A Te Dolgod ...
2011-01-08 21:08:31

blog.teltlanyok.com


http://www.medyafaresi.com/haber/22557/yasam-yavru-ayinin-hayatta-kalma-mucadelesi-buna-inanamayacaksiniz-video.html


Van, hogy az életedért harcolsz: meló, üzlet, magánélet, mindenegyszerre … és nincs remény.
És végül is, ha csak annyi, hogy ott, a legutolsó zuhatagnál … mégis csak … szembe fordulsz, akkor … akkor vállalhatod, jöhet bármi.
Mert mindegy is, hogy mi jön: szembe fordultál!
És onnantól a többi már nem a Te dolgod.
Azok már … Ferences dolgok … :)
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


... A Fény!

Pussynyuszy - ... A Fény!
2010-12-25 05:03:42
... amikor jeges verejtékkel kelsz föl reggel, két óra alvást helyettesítõ hunytszemû tetszhalál után, mikor kidõl a kávé és nincs idõ újhoz, mikor a metrón úgy hátba löknek, hogy az orrod az üvegajtónak verõdik, mikor bezuhantál a helyedre a melóban, de szólnak, hogy a Fõnök már rég óta keres és az a gyomorfogó ideg még följebb kúszik, s már szinte hányingerként fogja a torkod és még csak délelõtt van, és amikor jön a telefon, hogy te mégy a gyermekért, mert a suliban beszélni akar az Ofõ a szülõkkel, mivel hogy egyetlen nap alatt három ablak tört be és a te fiad mindig valahogy arra felé volt jelen, és amikor a közértben az eladó azt a zöldes párizsivéget a madzaggal csak belevágta neked ügyesen a kupacba és jól behajtogatta a papírt, hogy csak otthon lásd, hogy ehetetlen sz@rért adtad oda a pénzed és amikor megnézted a párod hátát este, mert szembõl neki ma csak a tévé van, persze, nem gáz, ki kell kapcsolódnia, a TV kiöblíti az agyat és nyugi lesz, és igen, az kell ... és amikor éjjel a fürdõszobában nem a fogkefe torokra szaladása miatt jön könnycsepp a szemedbe, hanem egyszerûen csak megálltál és ráz a zokogás, hangtalanul, csendben, mert kint a kicsik alszanak már és csak hull a könny csak hull, mert nem erre számítottál, nem ez az élet az élet ...
... akkor megállsz egy pillanatra, elgondolkodol. Van fedél a fejed fölött. Jut étel. Az égedelem rossz csemetéid a világ legédesebb lurkói, akikre az összes nyomorult betört ablakkal együtt is, sõt! azokért! nagyon büszke vagy, hisz úgy hasonlítanak rád, meg a párodra, arra a hihetetlen erõs és jó emberre, aki olyan iszonyatosan hajtja magát értetek ... és már nem folynak a könnyek, kicsit kihúzod magad, arcmosás, hûvös víz, tükörbe belemosoly: Te vagy az, aki összefogod ezt az egészet, a Te dolgod, hogy õk át legyenek karolva, Te tudod megtenni, hogy mosolyt varázsolj az õ arcukra.
A legsötétebb éjszakában, amikor kint a világban tombol a jeges szél, mar minden mindenkit és gyilkol a kétségbeesés ... Te kell legyél a gyertyaszál, megküzdve a fagyharapással, Te kell legyél az ünnephozó, a Te jó szavad kell legyen az útmutató csillag az égen, Te vidd az aranyat, tömjént, mirhát, a Te nevetésed legyen a pásztorok furulyája ... legyél az önadó szeretet egészen, legyél az Te magad ... hogy a mindennapi kívül-belül támadó vaksötét éjszakában ... megszülethessen általad is, nap mint nap újra, Betlehem ajándéka ... a Fény!

BOLDOG KARÁCSONYT DRÁGÁIM!

*szkar

http://www.youtube.com/watch?v=DPHh3nMMu-I&amp;feature=related

2010. december 24.
:) Psy*****

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


A SZÉPSÉG ...

Pussynyuszy - A SZÉPSÉG ...
2010-09-30 21:50:11

Lassú - gömbvillám-lény múltamra tekintettel iszonyúan lassúnak tûnõ - gyógyulási folyamatomban az én feladatom a legeslegnehezebb: fekszem a hátamon. Ennyi. Ez a feladat. Általam pedig ez majdnem elvégezhetetlen! Semmi fejfelemelgetés, semmi felülcsike, a felkelek!-rõl meg ne is álmodozzak. Azt mondja a jóképû Doki /huhhh, de igen jó képû! - már meg is szegtem a szabályokat, mert itten aztán esztétikai alapú érzelmi heveskedésnek sincsen helye :D / szóval, azt mondja a Jóképû, hogy ilyen szívvel ilyen korban ilyen nyugodtan kell feküdni :( ... És ha szökésen jár a fejem, rám ereszti a Fõnénit. Így hát megteszem a Jóképû kedvéért és fekszem az ágyamban, pedig ennek elõbb-utóbb teljes elhülyülés és totál depresszió lesz a vége, ami nem egészséges. Persze ... ha ... lenne itt az ágyban VALAKI :), akár gyógyászati segédeszközként! Milyen kár, hogy nem írható föl receptre VALAKI :)! Még nem elég fejlett az orvostudomány sajnos, pedig kifejezetten szívgyógyászat lenne az ágyamban VALAKI :). Extra intenzív theráPIA :) Ha meg szépen elmegyek /így is - úgy is :)/, akkor nem kell költenie rám a Tb-nek, se egészség - se nyugdíjágon :D. Jóképû helyébe megfontolnám, hogyan legyen gyógyászati segédeszköz VALAKI :).
Addig is marad a hanyattfekvés, de mivel benneteket nem õriz a Fõnéni, jelzem: DUCI TÉMÁJÚ KIÁLLÍTÁS nyílik a Szépmûvészeti Múzeumban, Fernando Botero alkotásai láthatók, jellegzetesen duci, buja, kerekded témák.. :)

http://www.szepmuveszeti.hu/web/guest/aktualitasok

Nézzétek meg helyettem is!
Addig én óvakodom a Fõnénitõl, a gyógyászati segédeszközök receptre írásának országos reformján agyalok, hogy hipp-hopp itt lehessen az ágyamban VALAKI :) és addig is nézegetem - minimum a nagyviziten - a Jóképût, mert:
A SZÉPSÉG LÁTÁSA GYÓGYÍT! :)

Tsók, Drágácskáim! *cia

:) Psy*****



[Olvasd Tovább]
Kommentek:(3)

___________________________________________________


... Még Nem Elég! :)

Pussynyuszy - ... Még Nem Elég! :)
2010-09-26 20:35:15
... drága Barátaim, a kórházból kifelé elsõ utam ide vezetett és tisztelettel jelentem:
***
Visszajöttem.
***
Legnagyobb bánatotokra:
1) nem trinkolhattok a toromon,
2) viselnetek kell engem, a blogjaimmal együtt ... huhh, szegény Drágácskáim!
Na, erre :dinom
***
Szóóóval MEGINT visszajöttem, mert
"...meghalni és szeretni ... még nem elég!..." :)

http://www.youtube.com/watch?v=YVE8qkM-Ftw

:) Psy*****

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


HUMÁN DEFIBRILLÁTOR ... ))

Pussynyuszy - HUMÁN DEFIBRILLÁTOR ... ))
2010-08-12 22:17:52

... szóval, van, mikor a rád zúduló munkatehertõl, és/vagy a szétcincáló elvárásoktól, és/vagy az odabökött csakjószándékbólkritizállak karmolásoktól és/vagy a csakeztakicsitmégteddmegnekemtedrágalégysziktõl és/vagy a meg nem értettségtõl és/vagy a betegségektõl és /vagy a családi gondoktól és/vagy a mindennapi mókuskeréktõl és/vagy a saját magad ellen fordított önvádtól és/vagy a kihagyott lehetõségek keserûségétõl és/vagy az erõn felül vaállalt jószolgálattól és/vagy az elhagyatottságtól és/vagy azennálvanakincsaminincstõl és/vagy a megélhetés teljes ellehetetlenülésének rémétõl és/vagy a fizikai, idegi és érzelmi kimerültségtõl és/vagy túlérzékenységed saját drámáitól és/vagy a gépvilágban gépalkatrésznek nézetten sajgó ego-dtól és/vagy szerelemtelen, álomtalan, boldogtalan létsivatagodtól és/vagy elméd önmagába visszaforduló kérdésválaszújkérdés-végtelenjétõl:kivagyokmiértvagyokmilesz és/vagy az ujjaid közül porként kiszivárgó idõ végtelen sivár homokjától és/vagy a magány arcárokmaró sós könnyzuhatagától és/vagy ... az életed egészétõl az életed egy és adott pillanatában véglegesen, kioldhatatlanul és mélyen csalódva a teljes összeomlástól rettegve reménytelenül meredsz ki magadból, ... amikor
...
... jön egy Angyal.

Mosolyogva jön.
Meghökkentõen jön.
Váratlanul jön.
Az utolsó pillanatban jön.
A legjobbkor jön.

... egy Angyal jön.

És jöttének döbbenete megdobbantja kõvé rándult szívedet.

... Van itt nekünk, itt a Goldon ... egy Angyalunk.

Humán defibrillátor... :) - hogy Goldosan mondjam ...

... ma volt a berepülés ... KÖSZÖNÖM!
:thx

Psy***** :)





[Olvasd Tovább]
Kommentek:(3)

___________________________________________________


... Egy Pofon ...

Pussynyuszy - ... Egy Pofon ...
2010-07-31 01:53:14
...YaffaMan, Barátom, írod a blogot és ... tudod, mindig pofon ütésnek érzem, ami az én arcomon csattan, amikor szidod a hazát. Olyankor engem szidsz, gyalázol, meg a hozzánk, hozzád, a barátainkhoz hasonló ittenieket, akiket itt fújt össze a szél ... Nem. Nem az Ország :szar ! Azok azok, akik Veled elhitetik, hogy nem õk a :szar, hanem a Magyar Haza. Nincs semmi baj az országgal! Gyönyörû, erõs, szent! Isten adta tehetséges nép lakja, akiket a :szar megoszt, önmagával és a barátaival fordít szembe, vasbértörvényen nyomorban és keserûségben tart, hogy ne lásd: õ a :szar Azt éri el Nálad, hogy ugorj a testvéred, a barátod torkának, szidd az országot, ne õt, aki kib@szik a néppel. Vedd észre :baratom : beetettek, elhitetik Veled, hogy nem õk a :szar , hanem a magyar haza, önmagad ellen fordítanak ezzel, a társaid, a néped ellen, hogy gyenge legyél, magányos, keserû, megosztható, megfélemlíthetõ és legyilkolható. Ha Te erõs vagy, és nem adod fel és nem nyeled le a maszlagot, ha nem a Hazát hibáztatod és ellátsz az orrod elé pár métert, akkor Te nem vagy legyõzhetõ. És ezt az a sok :szar tudja, azért uszít a Hazád ellen, hogy megosszon, legyengítsen és rabszolgává tegyen. Ha okos vagy, nem a Hazát szidod, kinézel a :pia mögül és meglátod, ki a :szar .
Igen. Ezt dobta a gép. De ésszel kell végigjátszani! Ne hagyd magad hülyévé tenni. Ha Magyarországot gyalázod, engem vágsz pofán. Én tûröm, nem gond, nem Te vagy az elsõ ... De ... okosabb, ha látsz a pályán. Neked megvan az eszed hozzá. És ha ezért a kommentért kilöksz, megsiratom. De ezt el kellett mondanom Neked.
Ne hagyd megvezetni magad! Ne hagyjuk megosztani magunkat!
Ne hagyjuk, hogy a :szar a fejünkre másszon!

Hidd el, messzirõl jöttem, tapasztalatból tudom: nincs a magyar hazával semmi baj se! És Neked pedig sikerülni fog, mert nem hagyod magad és nem adod föl! Ezt is tudom, simán fogadok nagy tétel pálinkában! :)

YaffaMan a barátom ilyenkor azt szokta mondani: \\\\\\\\\\\\\\\"Igyunk, ne filozofáljunk!\\\\\\\\\\\\\\\" Hát legyen! :dinom
/Telósok, szmájlik jönnek, legomblenyom!/

I :dbg :hun ! *hrz I :dbg GOLD!

@psy Psy***** :)

Ps:
http://www.youtube.com/watch?v=oHzk_qkdyd4

\\\"Ezt a földet választottam,
Ezt a napot úgy akartam ..

... Megátkoz, megéget
és fejbe vág.
Néha szeret és néha bánt.

Lehetne szebb,
lehetne jobb,
de álmodni csak itt tudok!\"




[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


Felelõs Vagy ...

Pussynyuszy - Felelõs Vagy ...
2010-06-29 23:44:28

„[...] Akkor jelent meg a róka.
- Jó napot! - mondta a róka.
- Jó napot! - felelte udvariasan a kis herceg. Megfordult, de nem látott senkit.
- Itt vagyok az almafa alatt - mondta a hang.
- Ki vagy? - kérdezte a kis herceg. Csinosnak csinos vagy...
- Én vagyok a róka - mondta a róka.
- Gyere játssz velem - javasolta a kis herceg. - Olyan szomorú vagyok ...
- Nem játszhatom veled - mondta a róka. - Nem vagyok megszelídítve.
- Ó bocsánat! - mondta a kis herceg. Némi tûnõdés után azonban hozzátette: - Mit jelent az, hogy \"megszelídíteni\"?
- Te nem vagy idevalósi - mondta a róka. - Mit keresel?
- Az embereket keresem - mondta a kis herceg. - Mit jelent az, hogy \"megszelídíteni\"?
- Olyasmi amit nagyon is elfelejtettek - mondta a róka. ... ”

Antoine De Saint-Exupéry

...

Ma száztíz éve született az a nagyszerû mûvészember, aki a Kis Herceget, a rókát, és velük a barátság földi csodájának mindörökké élõ szavait ajándékozta nekünk.

...
"Az idõ, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat. Te egyszer és mindenkorra felelõs lettél azért, amit megszelídítettél. Felelõs vagy a rózsádért."

:)Psy*****

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


Édesanyám

Pussynyuszy - Édesanyám
2010-05-01 21:48:17



... leszakadt a vacak gomb a vacak gatyámról és a rohanós, nyûgös hajnalon álljak neki gombot varrni, neeem! Tépõzárat mindenre! Úgyis az jó, ha letépik rólam a nacit... :pirul

Nahh, tû, cérna, ókula – vén :pussy vagy már, régen a padlásról bedobtad a tûbe a cérnát, most a kezedben is több a tremor, mint az aprócsont, meg nem is látsz, vaksi vén tyúk, ehh! – tûbefûzõ, OK, siessünk ... A gomb eltört, kell másik. Gombos üveget elõ!

:) ... igen! Ez milyen jó, Anya találmánya, minden fölös gombot bele a befõttes üvegbe, kidobás, rongyozás elõtt le a gombokat a cuccról, van is itt talán, ami jó lesz a gatyóhoz ...

Jééé! Ez az „arany” horgonyos! Ez még megvan? Uram-atyám! Ez volt anyu kosztümjén, kilencszázhetven ... nem is tudom, hányba... Az utolsó tárgyalás... Milyen bátor voltál, Anyu! Karodon a Kétévessel, repült utánad a kisbalta, beállt az ajtófélfába... „Lefalcoltunk apádtól...” Így mondtad mindig. Nem volt pénz, nem volt kaja, éheztél, ma már tudom. De nem adtál intézetbe, nekem mindig volt mit enni... Harcoltál a tartásdíjért, az utolsó tárgyaláson ... akkor láttad utoljára... apát.
„Bélu-ciklus”, mivé lett a költõi szerelem! Egy szál kabátban, egy táskával, karodban a kislányoddal ... lefalcoltunk.
Zala, kõolajosok ... „Jószerencsét! ...” – milyen iszonyatos helyeken melóztál! Igen, itt van... a szürke "teddy-bunda" gombja is! Huszonnégy-negyvennyolcaztál, hogy legyen pénz. Akkor szerezted a szürke mûszõrmét, varrtál belõle nekem egy meleg kisbundát, itt a gomb ... És ez?! Ezek is itt vannak! A rombuszos fagombok! Istenem! Milyen gyönyörû, csinos nõ voltál, Anyu, abban az õszierdõ színû kiskosztümödben! 185 centi magas, kreol bombázó, ötven kiló, össz-vissz ... igen, kivérzett a gyomorfekélyed, éjjel-nappal dolgoztál, nem ettél...
Óh! A Dédi kalapgombja? A nagy, fekete? Neked adta a Dédi a "nagyasszony"-kalapot... akkor már kibékültetek, pedig mennyit kínzott õ is, a Nagyi is: ne menj a Béluhoz! Ne szülj gyereket! Végezd el az Egyetemet, jó orvos lesz belõled! ... De te nem! Te szembe a világgal! Gyereket akartál... Lettem...
Nééézd! A halványkék báli selyem kiskosztüm gombja! Amiben megnyerted a dalverseny közönségdíját! Milyen gyönyörûen énekeltél, Anyu! Szép szép szép alt, nem nyivogós szoprán! Milyen sok szép dalt tanítottál nekem... a Kisvarnyúdnak...
Ebbe ... ebbe a saját kézi horgolású, vörösaranyos kosztümödbe, ebben voltunk az Operában. Köhögõrohamot kaptál a Traviátán... akkor már baj volt... a sok meló, az ideg, hogy nem ettél... Minden operát Te tanítottál nekem, szeretni a szépet.
Hmm... ezek a bordós piros gombok! A gyönyörû, fekete, hatalmastulipános, lebbenõs szép ruhádról, amiben ... még Béluddal ... Prágában voltatok... A nagy-nagy mûvész szerelem: szerelem a költészetbe, a festészetbe, a szépségbe, az életbe! ... Apába... Verseztetek egymásnak, állandóan. Eleinte. Mennyi verset mutattál meg, Anya! Úgy értetted mindet! Micsoda lendület, erõ, vidámság, vagányság volt benned! Ejtõernyõztél, zsákoltál a malomba, férfimunka, de álltad a sarat, lovagoltál, mûvészeti kört vezettél, orvosegyetemista voltál ... aztán gyereked született, mert akartad ... És felnevelted. Egyedül.

Anyu! Nem lehet elmondani... Mindent neked köszönhetek, amim van! Te tanítottál, hogy kell élni, hogy kell küzdeni, hogy kell gondolkodni, hogy kell szeretni! Minden szép és jó tudása tõled indult ... és az a csodálatos, óvó, feltétlen szeretet, amivel istápoltad a „KisLükémet” ...

Odafönn vagy már, régen.

Ott koccintgatsz Szent Péterrel, incselkedsz az angyalokkal, és Isten téged kér meg, ha igazán szép, szép alkonyati dalt akar hallani...

Nem lehet szavakkal kifejezni, mennyire hálás vagyok! Anyu! Te vagy a legcsodálatosabb, legédesebb anya. Édesanya!

Holnap lesz anyák napja, hálás szeretettel gondolok Rád. Holnap is és minden nap is. És szeretném, ha tudnád, odaát, hogy nem volt hiába! Nem volt hiába, hogy föladtad az álmaid, az egyetemet, gyereket vállaltál, küzdöttél, egyedül, nem, nem volt hiába! Nem, tudom, nem lehet meghálálni! Csak ... azzal próbálom, hogy tudd, odaát: megköszönöm Neked az életet, a nevelést, a tanítást, a jó szót, a szeretetet és ... szeretnék úgy élni, hogy Te büszke lehess, hogy ha itt lennél, büszke lehetnél rám.

Mert én ... mert én nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy minden idõk legnagyszerûbb, legcsodálatosabb asszonya volt az én Édesanyám!

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(10)

___________________________________________________


... Szép Kis Hálósipkám

Pussynyuszy - ... Szép Kis Hálósipkám
2010-04-30 23:07:39
:sir ... azt hiszem, örökre búcsút mondhatok ... az én szép kis hálósipkámnak! Az én barátaim arra a bulira hívtak, ami nem lesz és arra meg nem , ami lett.
Nayoo, megértem õket, perrrsze!
Rettegnek, hogyha a vén :pussy nekilát, akkor lesz :koccint és :dinom és nekik nem marad egy csepp se!
Drágácskáim, :barat jó bulizást!

HÁLÓSIPKA NEM VÉSZ EL, CSAK ÁTALAKUL! RU.MOS POHÁRRÁ :D

Az élet TÁNC! *tanc

@psy
Psy*****


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


HA EMBERT KERESEL

Pussynyuszy - HA EMBERT KERESEL
2010-04-30 21:47:48
In memoriam: 1001 Éjszaka ...


"- De mondd, atyám, mi volt a bûne annak, aki embernek született, és csak vándorol, s nem találja meg, amit keres.

A remete a lányra nézett.
- Te vagy az?
Szávitri torka összeszorult.
- Én.

Mintha meztelen kardot fektettek volna közéjük, olyan volt a csend.

- Azt kérdezem tõled: mit keresel?- szólalt meg végül az öreg - A békét, a végsõ igazságot? Akkor ne menj tovább, telepedj meg a legelsõ erdei tisztáson, építs kunyhót magadnak, élj vad gyümölcsökön, mondj le mindenrõl, és máris tied, amit addig hiába kerestél: tied önmagad békéje.
A remete még csendesebben folytatta:
- Ha meg az isteneket akarod látni, fordítsd kocsidat a havas Himaván felé, és ha elég tiszta és elég alázatos vagy: valamelyik rengetegben, valamelyik szakadékban vagy egy zöld tengerszem partján talán megpillanthatod a nagy Sivát, aki hajában a holdat hordja ékszerként, és homlokán is van szeme, a harmadik: de azt a szemét lehunyva tartja, mert ha kinyitja, a sugara eléget.

Szávitri szorongva kérdezte:
- És ha csak egy embert keresek?
- Az emberek messzebb vannak, mint az istenek!- mondta egyszerûen a remete.- Ha embert keresel, ne türelmetlenkedj."

_*_*_*_ _____________ _*_*_*_


In memoriam: 1001 Éjszaka meséi...
Milyen-milyen régen indultam el! Itten is olvasható a régi blogban az elsõ pár lépés: "Kitáb alf lajla va lajla... Ezer és egy éj a világ!" - és, hogy megyek ... és keresem õt, azaz Õt ... Aztán hirtelen megszakad az éjjeli mesélés. Megtaláltam! Megtaláltam?
S ... utána (most) újra folytatódik...

Nagyon szeretem ezt az öreg Remetét. Azt is Õ mondta, hogy " ... Elmúlik!" S lám ... !

Mit keresel, Úton járó? Istent? Békét? Õt? ... Magadat? Önmagadat?!
"Ha embert keresel, ne türelmetlenkedj!"

2010. április utolsó éjszakája
:) Psy*****


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


Vidám Vasárnap ...

Pussynyuszy - Vidám Vasárnap ...
2010-04-26 21:47:34


http://www.youtube.com/watch?v=jDjYdpOmV1s

Ahogy YaffaMan emlegette: a Vidám Vasárnap ...

Nekem nem napom...
Karmám ura a jó öreg Satu, Szaturnusz Mester, kinek napja a szombat, avagy sabbat.

Mivel nem kedvelem a VérNarancsot, továbbra is YaffaHívõ maradok.

És belsõ emigrációba vonulok, a mellékelt ábra okán, alapján és miatt.
"... may He enlighten our minds!"

Anne-nak ajánlom, szeretettel.
És ...
"13,9 Akinek van füle, hallja!"
"13,10 A tanítványok odamentek hozzá, és megkérdezték tõle: "Miért beszélsz nekik példázatokban?"
13,11 Õ így válaszolt: "Mert nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait, de azoknak nem adatott meg.
13,12 Mert akinek van, annak adatik, és bõvelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van.
13,13 Azért beszélek nekik példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, és nem értenek."
/Máté Evangéliuma Mt.13./

2010. április 26.
:)
@psy Psy*****
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


ÚJ MAGYAR BARÁTSÁGÜNNEP : )

Pussynyuszy - ÚJ MAGYAR BARÁTSÁGÜNNEP : )
2010-04-24 15:58:03
Sokat nevettünk régen, amíg együtt voltunk ... Párommal azon, hogy Anyósom, a drááága Mama (amilyen rafkós vén csaj, csak teszi a bugyutkát, hogy nem ért a számítógéphez, szerintem titokban minden éjjel – amikor épp nem a többi :pussy –val a seprût nyergeli – az én e-mail-jeimet és letöltéseimet skubizta, úgyhogy jó lesz, ha csak szépeket írok a drááága ... khm ... és okos Mamáról .... (na jó, ennyi anyósdicsõítéstõl nõtársaim kizárnak az ÖTYE-clubból :D ), szóval sokat nevettünk a Mama dohogásán, amit rendszeresen a fejemhez vagdalt, bár melóztam, háztartottam és privát lelkesedésbõl utántanítottam a kölyköket, mert a gimibe szerintem csak – nemük szerint - csajozni, illetve pasizni, valamint bandázni és tanárbosszantani jártak. A szerintem, - és a ma már „Exem” névre hallgató valahai Párom szerint is - sikeresen megvalósított "jó anya+jó társ feladatrendszer, alias „Család-project :D" „eredményes kivitelezése” ellenére a Mama rendszeresen megmorgott, mondván: „Fiam! (így szólított a Drááága) Mi lesz velünk, ha Te mindig valami lazaságon töröd a fejed és az agyad folyton csak az ünnepelgetéseken jár?! Az élet nem habostorta!” Hááát a kedves Mamával tényleg nem! – gondoltam mindig némán és mosolyogva mint a szentek, de mi tagadás, ha õszintén visszanézek arra a rengetegsok esztendõre, ami felnõttekké érlelte a csemetéket, a családi hétköznapok igazából tényleg szinte semmi másból sem álltak, mint ünnepbõl, vagy az ünnepre készülõdésbõl. Mindannyiunk születésnapja, névnapja, a barátaink névnapja, a katolikus és a zsidó ünnepek, a gyerekeink sikereinek ünnepei, bolondozás a hivatalos, állami ünnepeken, évfordulóink, hatalmas össznépi zsivajgások a lakásban, a nyarciban, éttermekben, vagy bárhol, ahol ki lehetett állni a hétköznapokból egy idõre, bármi ünnepelhetõség okán, lehetett jókat fõzni, koccintani, hatalmasakat beszélgetni, összefutni a barátokkal, együtt lenni a nagycsaláddal, emlékezni, örülni így-úgy, szóval ünnepelni. Igen! Igaza van a mamának! (Asszonytársak, ne kövezzetek meg! :D) Olyan alkat vagyok, hogy mindig azt keresem, hogyan lehet a helyzetet megvidámítani, különlegessé tenni, hogyan lehet a hétköznap-szürkét ünnep-szinessé, vagy legalább is ünnepélyes-bársosnyos szürkévé varázsolni. Visszaemlékszem, igen, tényleg! Minden alkalmat és pillanatot megragadtam a megemlékezésre, a vidámságra, az ünneplésre. A Mama szerint gyerekes, szélsõségesen komolytalan voltam. Igen. Bevallom. Belátom. Igen! De jól éreztük magunkat, Õ is jól volt közöttünk és én meg még ráérek megkomolyodni, ha felneveltem a Második Generációst ...!!!:dbg

Maradok tehát a mindent megcsodáló, minden szépért-jóért lelkesedõ, bandázós-bulizós, az ünnep-ünneplõ bolond!

Meg vagyok én még a Valentin-nappal is, engem nem zavar, hogy angolszász a forrásvidéke és nem hagyományosan népi. A „fogyasztói társadalom által gerjesztett ajándékvásárlási-küldési kényszerességrõl” sem itt és most rántom le a keresztvizet ... :D

Inkább azon gondolkodom, hogyan legyen nekünk eggyel több ünnepünk. ... Óh, drááága Mama, ha látnád, mennyire inspiráló a Te lényed mind a mai napig ... :D

A Valentin nap eredetileg szeretet-ünnep, amibe a szeretetérzés minden változata jól elfért. Mára azonban inkább a szerelmeseké a még egy alkalom a mindent elsöprõen lángoló érzelemáradat egymás nyakába zúdítására. Nagyon helyesen! :)

A barátság ünneplése, a cimborák összemosolygása, a barátok köszöntése valahogy kitoloncolódott a Valentin napból. Mégis, milyen furán nézne ki, ha egy srác képilapit küldene a barátjának Bálintkor! Nahh, kivágnák a csukáját a törzshelycsehójából azonnal... :D

Pedig, ha valami ünnepre méltó, ha valaminek lehet örülni, ha valamirõl megemlékezve bohó és vidám lesz az ember, ha van ünnep, ami erõt ad, hát bizony, a barátság az, mindenképpen! Mivel ünnepelni nagyon jó, hiszen csuda finomakat lehet fõzni, rengeteget lehet dumcsizni, fel lehet venni a legcsinibb, bulis cuccokat, jókat lehet :dinom és :koccint javaslom, újítsuk föl Katalónia április 23-25. ünnepét!

Mint tudható, Katalónia egyik legnagyobb ünnepe Sant Jordí napja. Sárkányölõ Szent György Katalónia patrónusa.

A katalánok, és nyomdokaikban Európában mindazok, akik barátként tartják egymást számon, GYÖRGY NAPJÁN EGY SZÁL RÓZSÁT ÉS EGY KÖNYVET ajándékoznak egymásnak. :rozsa

Az UNESCO kezdeményezésére, 1996 óta – Cervantes és Shakespeare évforulóján - ugyanez az áprilisi nap A KÖNYV VILÁGNAPJA, éppen a katalánok javaslata alapján.
Sárkányölõ Szent Györgyöt a magyar katolikus és népi hagyomány is ünnepli, bezony!

A mi gyönyörû hazánkban, ebben a barátságos országban, ahol annyira mélyen gyökerezik a hûség, az áldozatvállalás, a bajtársias kiállás itt, ahol olyan ízes a szó: BARÁTOM, ahol olyan jó „... Hanyas vagy? ...” társakkal összejönni, megdumálni, szétvitatni, megvállazni, itt, ahol választott testvéreink: barátaink tartják bennünk a hitet és erõt, itt ne lenne saját ünnepe a BARÁTSÁGNAK?!

De legyen! Legyen igaza az anyósok leganyósabbikának is! :)

Legyen újra európai ünnepe, magyar ünnepe a barátságnak, Szent György napján!
Szeretettel hívlak Benneteket, Drágácskáim az új magyar BARÁTSÁGÜNNEPRE!
Elevenítsük föl SZENT GYÖRGY NAPJÁN, A KÖNYV VILÁGNAPJÁN a BARÁTSÁG ÜNNEPÉT!


Emlékezzünk meg a barátainkról! :) Nevezzük néven õket, és igen! Küldjünk nekik, barátainknak, küldjünk egymásnak ezen a napon egy könyvet és egy rózsát!


... és most, Drágácskáim, köszöntelek Benneteket szeretettel a BARÁTSÁGÜNNEPEN és küldöm mindjárt a könyvet és küldöm a rózsát!

... deyooo, hogy itt ... nekem ... BARÁTAIM VANNAK!

2010. április 23.
SZENT GYÖRGY NAPJA
A KÖNYV VILÁGNAPJA
A MAGYAR BARÁTSÁGÜNNEP NAPJA

@psy
:) Psy*****

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


Különben? ...

Pussynyuszy - Különben? ...
2010-04-21 08:02:23
Http://www.youtube.com/watch?v=oxws3ia2w3Q

Hosszú betegség után, 2010. április 16-án pénteken hajnalban, 76 éves korában elhunyt Magyarország legismertebb pszichológusa, Popper Péter.

Istenem! Elkezdõdött ...
Amikor ifjonc voltam és a Nagymamám sóhajtozott, hogy „Elment ... „ ez a barát meg az az iskolatárs ... csak morcosan néztem rá: mit rontja itt a kedvem, elhunyt, hát jajjaj, Isten nyugtassa! ne siránkozzon már, nem olyan nagy dolog az életke, nyûg, gond, lépjünk!

És most, most hogy az ezer felé kûzdés és rohanás forgatagából kiállva elhatároztam, hogy mint kamasz koromban a nagy Mesterhez, újra vissza megyek Popper Péter óráira ... mostan ... meghal Õ.
Itt hagy engem.
Tavaly Cseh Tamás ...

Meghalnak a Mestereink, itt maradunk egyedül, ránk van bízva már a világ, Istenem!

Fiaim és Lányaim, Drágácskáim, ÉLJETEK!
Minden nap, minden órában és percben legyetek boldogok, erõsek és vidámak! Élvezzétek a megadatott élet minden pillanatát! Legyetek mindig szerelmesek és bolondok!
Szüljetek gyermekeket, tanítsátok, neveljétek, szeressétek õket!

A Mindenható a lábatok elé helyezte a gyönyörû Világot, szeressétek! Éljétek! Hagyjatok minden gyûlölködést! Adjátok föl az önpusztítást ... a pusztulás dolgozik amúgy is!

Elmennek a Mesterek, magunk maradunk. Hagyjuk el az acsarkodást, dobjuk ki a semmit tevést, fogjunk össze egy hatalmas :dinom ra!!!

Éljünk Mestereinkhez méltó módon! Éljünk! Ne vegetáljunk! Nevessünk! Szeressünk! Ne hátráljunk!
Fel a fejjel, Magyarország!

********************************************************

"Elhunyt Popper Péter, az ország egyik legismertebb és legnépszerûbb pszichológusa. 76 éves volt. Popper Péter számos könyvet írt, tanított, gyakran tartott elõadásokat, sokat szerepelt újságokban, rádióadásokban, tévében.
Popper Péter egyik utolsó levelét a 168 Órának írta. A hetilapban megjelent írást a 168 Óra engedélyével az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük. A Megbeszéljük címû mûsorban Bolgár György olvasta fel az elhunyt író, pszichológus levelét.

Popper Péter levele


Barátaim, fiam, lányom, szerelmeim, munkatársaim, szétszórt rokonaim, akik még itt-ott megtalálhatók vagytok, Magyarországon és a világ legtöbb országában, egyre magányosabban és egyre öregebben. A történelem által széttaposott öt nagy család, a Popperek, a Mandelek, a Najovitsok, az Ádlerek és a Buriánok maradványai. S a periférián még a Spitzerek. Kik ezek az emberek? Fõként magyar, német, cseh, erdélyi származásúak, akikbõl az elsõ világháború idején a honvédség hõsei, majd a fasizmus alatt a zsidóság halottai lettek.

Márai azt kérdezte: össze tudod-e rakni még a Margitszigetet? Én azt kérdezem: össze tudod-e még rakni a családot, engem? A nagypapákat, a nagymamákat, az unokatestvéreket, az orvosokat, a rabbikat, az Aréna úti meg az apostagi és az Ercsiben egykor mûködött zsinagógát? A péntek estéket, a hosszúnapot, a purimi és a hanukai játékokat.
S mert a közelmúltban történt valami velem, megkérdezem: vajon jól emlékszem-e Lucifer kérdésére Ádámhoz? Nos, vitéz uram! Nem borzongat egy kissé furcsán a torz képû halál hideg szele?
És én felelek: borzongat.
Nagypéntek éjszakáján túlságosan hirtelen és agresszíven ért az, amit Déry a végzet végsõ ebtámadásának nevez. Szívroham, gyomorvérzés, vesevérzés, általános ízületi gyulladás egyidejûleg. Intenzív osztály, dialízis és mindmáig tartó folyamatos beszélgetés a halállal. Várjuk meg, amíg néma csend lesz közöttünk.
De addig – kérem megértéseteket – igyekszem eltûnni az életetekbõl. Kol Nidré könyörgésének megfelelõen minden esküt, fogadalmat, elkötelezettséget érvénytelennek, tévedésnek nyilvánítani.

Kérésemre Kati jól mûködõ barikádot szervezett körém.
Csak egy õrült nõnek sikerült telefonon áttörnie. Elõadást akart. Mondom, intenzív osztályon fekszem. Mit csinál ott? – kérdezte. Haldoklom. Kis szünet. Majd: különben hogy van?

Különben?
Különben jól vagyok.

Péter"

... én is! S Te?

http://www.youtube.com/watch?v=-onRX6eAK8Y&feature=related

2010. április 21.
Psy*****





[Olvasd Tovább]
Kommentek:(5)

___________________________________________________


JÓZSEF ATTILA VÁLASZTÁSA

Pussynyuszy - JÓZSEF ATTILA VÁLASZTÁSA
2010-04-11 18:10:31
Íme, hát megleltem hazámat,
a földet, ahol nevemet
hibátlanul írják fölébem,
ha eltemet, ki eltemet.

E föld befogad, mint a persely.
Mert nem kell (mily sajnálatos!)[/]
a háborúból visszamaradt
húszfillléres, a vashatos.

Sem [b]a vasgyûrû, melybe vésve
a szép szó áll, hogy új világ,
jog, föld.
- Törvényünk háborús még
s szebbek az arany karikák.

Egyedül voltam én sokáig.
Majd eljöttek hozzám sokan.
Magad vagy, mondták; bár velük
voltam volna én boldogan.

Így éltem s voltam én hiába,
megállapíthatom magam.
Bolondot játszottak velem
s már halálom is hasztalan.

Mióta éltem, forgószélben
próbáltam állni helyemen.
Nagy nevetség, hogy nem vétettem
többet, mint vétettek nekem.


Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az õsz s legszebb a tél,
annak, ki tûzhelyet, családot,
már végképp másoknak remél.

/1937. nov./

Minden bizonnyal üzenet-értéke van annak, hogy dr. Sólyom László úr, a Magyar Köztársaság elnöke április 11-re, a KÖLTÉSZET NAPJÁRA írta ki az országgyûlési képviselõválasztások I. fordulóját...

A Világmindenség költõjének tanításaiból ez alkalommal a szívemhez egyik legközelebb állót adom Nektek. Egyrészt, mert az én generációm (velem együtt) volt az, aki a jelenlegi helyzetet elõidézte "szóval, tettel és mulasztással is..." és bár minden felelõsséget vállalva iparkodom cselekedni azért, hogy az eljövendõ húsz év kijavíthassa az elmúlt húsz bûneit, hibáit, tévedéseit, magamnak már nem remélek. De remélek a gyermekeinknek, az eljövendõknek boldog Magyarországot!
S másrészt még azért is hoztam a Mester fenti sorait, mert bölcs és szelíd útmutatást ad a mostani, nagy hevületû politikai tolongás helyén kezeléséhez.
Dr. Sólyom elnök úr okos idõpont választása segít ünnepivé és békéssé tenni ezt az idõt.
Bár az "Íme, hát ... " novemberi illata a lemondással és a búcsúval olyan nagyon azonos azzal az érzéssel, ami hónapok óta a szívemben lakik, ide mégis József Attila talán egyetlen derûsebb fotóját teszem. Akarom, hogy - mint Õ, túl a szeretetlenség kínzásain, a meg nem értettség poklán - felemelt fejjel, bizakodón, hittel és erõvel nézzünk a jövõbe! Kövessük József Attila választását! Fel a fejjel, Magyarország!

:) Psy*****

2010. április 11.

József Attila születésnapja
A KÖLTÉSZET NAPJA
a VÁLASZTÁS napja


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


URaLom A Helyzetet! Vagy Mégse? :)

Pussynyuszy - URaLom A Helyzetet! Vagy Mégse? :)
2010-04-08 22:13:26
[url=[slideshare id=3667993&doc=jessicacox-100408131115-phpapp02]][slideshare id=3667993&doc=jessicacox-100408131115-phpapp02][/url]

... elég szívósan próbálkozom megosztani páratlan gondolataimat, ugye? Csókoltatom a technika és a nyomda Ördögét!

"Nem adom fel, míg egy darabban látsz!" :D

Tudjátok, Csajok, miért szeretik a pasik ... hátulról?
Mert ha nem megy, ... kezdhetik elölrõl! :D

Na, akkor ... most ... hátulról!!!
Tessék: http://www.slideshare.net/aleKnaui/jessica-cox-tocando-el-cielo
:yea >> Nem vagyok pasi! Ez most beigazolódott :D

Egész nap lógattam az orrom. Meg egész hónapban. Meg már hónapok óta.
Aztán bevillant ez:
"Mindig nyafogtam, hogy szorít a cipõ. Aztán találkoztam egy emberrel, akinek nincs lába."

Ambidexter vagyok!
Fel a fejjel, amíg van!

@psy Psy***** :)

Ps: ... és igenis, az Orosz Húsvétot is meg fogom mutatni nektek! Csak elõbb Mohamed elmegy "kanosszát" járni, ha érti aki ... amire gondolok... :)

Psy***** :)

Ps2 (nem mint port):
Ha valakinek a forrásnyelv nem anya, itt a transz... :) :

Jessica Cox

1. Jessica egy ritka, nem ismert okból karok nélkül született. Mint afféle gyerek, nem értette, miért nem tetszett a többi korabeli gyereknek. „Hát olyan nehéz másnak lenni.”
2. Mindezek ellenére részt vett a különbözõ tevékenységekben, mint a torna, tánc és ének, gyakran nagyobb sikerrel.
3. Amikor fiatalabb volt, sokszor úgy érezte, csalódott, remegett, sírt dühében karjainak hiánya miatt, azonban figyelmét és minden energiáját a sport felé fordította. Jessica számára a legfõbb kihívás, hogy karok nélkül született.
4. Jessica úgy véli, hogy a szülei viselkedése a mintakép, a támasz, ami erõt ad neki. Anyám az én mintám, mindig azt mondta, hogy megteheted mindazt, amit akarsz Az én apám nem ejtett könnyet születésemkor, és így nem tartom magamat áldozatnak. Nehéz volt a fogyatékkal élõ gyermek apjának. Õ volt az én támasztó pillérem a nehéz pillanatokban, és õ volt az a személy, aki hozzásegített ahhoz, ami ma vagyok.
5. „ Sokszor nagyon bántott, ahogy az emberek néztek rám, amikor mentem az utcán, vagy ettem a lábamal. De õk nem tanulták meg, hogy az ilyen esetek pozitív oldalát lássák, mint például az optimizmus.
6. Hogy megtanultam autót vezetni, elõször annak volt köszönhetõ, hogy változásokat végeztek az autón. Én azonban úgy döntöttem, hogy megszüntetve a változásokat az autón, jobban megtanulom, és jelenleg engedélyezett a vezetés korlátozás nélkül.
7. Bár a University of Arizona diplomás pszichológusa, mindig vonzza az autó megtankolása.
8. Képes leírni 25 szót percenként, a haj ápolását, a sminket megcsinálni, kontaktlencsét kezelni olyan könnyen, mint bárki más.
9. Jessica, 26 éves és 1,55 méter magas, és az elsõ karok nélküli nõi pilóta a történelemben.
10. Ez a nõ ihletet adott sok hõsnek, sugárzó örömet és mindig nagy humorérzéket mutatott. Az Anyák Napján tavaly repült elõször egyedül: Nézd anyu, kéz nélkül !
11. Néha félelem származik az ismeretek hiánya miatt és az ismeretlentõl . Amikor elkezdtem repül ni rájöttem, hogy az én félelmem is attól van , hogy nem sokat tudtam a repülésrõl .
12. Az önbizalom és a törekvés, a képzés, Jessica hosszú útja a biztosíték arra, hogy mi lesz ma. Amellett, hogy jó szónok (www.rightfooted.com) útmutató is a lábujjas, amputált (karú) Gyermekek Nemzetközi Hálózatánál, az utóbbi öt évben.
13. A legnehezebb az lesz mondja nevetve, amikor a szülõi szidáshoz szükség lenne a „szülõi kézre”. Jessica Cox azt reméli, hogy férjhez megy, és gyermekeket szül. Tudom, hogy nehéz lesz a családi életforma , de azt is tudom, hogy én egy jó anya leszek”.
14. Az embereknek át kell élniük az életben nehéz érzelmi pillanatokat. Ne azért aggódjunk mértéktelenül, hogy milyen magasak vagyunk, hanem hogy milyen erõsek. Vannak karjaim, mégpedig a haladás elõre.
A több nehézség nagyobb dicsõséget jelent.

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


Húsvét - Pészah - Tavaszünnep 2010

Pussynyuszy - Húsvét - Pészah - Tavaszünnep 2010
2010-04-05 21:41:34
... valószínûleg nem csak az Orosz Húsvét vonatkozásában hagy némi kívánni valót az informatikai készség-képesség repertoárom :D, úgyhogy, mivel nem jön a hegy, ide mohamedelem a mondanivalót:

http://picasawe..t=directlink

Talán YaffaMan, ha már alaposan meglocsolta ... khm ... a torkát jó kis Bolyhossal és lesz ideje, elkínaizza (mert magyarázni képtelenség), hogy hogy a répába lehet ide belepaszterolni a jó édes urlembedesITbigyuszt!

Friss, vidám, boldogságos TAVASZÜNNEPET minden Drágácskámnak!
:) @psy Psy*****


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


Mindörökké Szerelem ... 1001 Éjszakaaaah :) ...

Pussynyuszy - Mindörökké Szerelem ... 1001 Éjszakaaaah :) ...
2009-12-28 13:43:07
... de igen. Mégiscsak ... errõl szól a történet: megtanulni, hogy elveszítheted a legdrágábbat, belefetrenghetsz megaláztatásod mocskába, kínhalált szenvedhetsz érzéseidben, rád meredhet – mindörökre – a kráter és mégis, mégis élsz, élned kell! Sõt! Nem élõhalottként, hanem oly ragyogón, tündöklõn, édesen, tisztán, mint amilyennek Õ szeretett!
Hiszen az a szerelem, az a mindenek fölött való szerelem töltött fel élettel, formált tökéletessé, alakított minden addigi létezésed legjobbjává.
„Igen rühellé Jónás ...”, de mégis csak ez a lecke, ez van feladva: ha összerogynál, a fogadat sírva csikorgatnád, meg ráznád az öklöd, vagy fogadkoznál, az csak karma hurok dobás, úgyis beakad a lábad és pofára esel! Ki van a tréning találva rendesen! Megtanulni elengedni úgy, hogy közben meglásd, hogy az élet gyönyörû, úgy lásd meg az élet csodáját, mint amikor szerelmesen nézed, szóval, ha vissza tudod adni Õt Istennek, de tényleg, igazán, nem reménykedve, hogy ... holnap folytatjuk, vagy leszünk barátok, vagy majd pár év múlva ... , szóval, ha tényleg nincsen benned semmi öncsalás, akkor ... akkor megtanultad a leckét.

Ma együtt áll az égen a Vénusz és a Plútó. E világban legyilkolt szerelmem feltámadt a világmindenségre, lerázta magáról a földi lét száradt sarát és mindörökké élõ boldogságként lobog tovább: Szerelmem, visszaadtalak a Mindenhatónak, menj, vár az élet, nem sírok, nem sikoltok. Hanem hirdetem a HétVilágban, hogy én megkaptam a csodát, kaptam szikrát, tudom már, milyennek szánt Isten! Olyannak, ragyogónak, tündöklõnek, édesnek, tisztának, amilyennek Te szerettél. Menj bátran, Kincsem! Nem kötözlek karma hurokkal, ígéret béklyóval, szolgálat kötéllel, hûtlen hûség vaspánttal. Én megkaptam itt a földön a legtöbbet, amit megkaphat a szív: Megtörtént a szerelmünk, ezért él, MINDÖRÖKKÉ. Igen!


És most, Barátaim, gyertek! Vissza ne forduljak, össze ne dõljek, járni tanulok újra ... álljatok mellém!
http://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

:)Psy*****
2009. december 28.

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


Egy Szó ...

Pussynyuszy - Egy Szó ...
2009-10-19 23:07:23
Once upon a time ...
Egyszer egy indiai hercegnõ az édesapjától kapott gyûrûvel felkereste a Bölcset. Azt kérte tõle, hogy véssen a gyûrûbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, s amikor a szíve vakmerõn szárnyalna a boldogságtól, óvatosságra inti.
A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyûrût.
Csupán egyetlen szót vésett bele:......


A Sors kifürkészhetetlen akarata révén úgy adódott, hogy a számítógépes lomalmolás közben, két év után, a közelmúltban elém kerültek újból bizonyos leveleim és Napló-bejegyzéseim, amelyeket azokban az órákban írtam, amikor a két gyönyörû gyermekünk felnevelése, számokban kifejezhetetlenül sok szép, együtt leélt év emlékei, a „vállamaválladhoz”-csatái, örömei, a társasság békés boldogsága után - a szétválást követõ vérpokolban írtam.
Kívülállóként, szinte, mint a filmet, néztem vissza önmagamra, emlékeztem rá, hogy martam bele akkor a tenyerembe, miközben a lázas éjszakán reszketve bámultam az üres mail-boxomat, visszaemlékeztem, hogyan matattam zsebkendõ után a Metrón és mivel nem találtam, csorgott az orrom is, nem csak a könnyeim és hogy mennyire furán néztek rám, komoly asszonyra a meghökkent utasok és én ettõl még rémültebbnek és elhagyatottabbnak éreztem magam, hogy ejtettem el a szakadó esõben az irattáskám, hogy a rohanva, éjszaka nagy nehezen összeállított munkám minden lapja megfeküdte a sarat és milyen menthetetlenül szerencsétlennek és kiszolgáltatottnak éreztem akkor magam, mert hogy úgy véltem, meglátom a kocsinkat, s benne Õ ... és csak inteni akartam, hogy „ ... Szia, egy szóra ... ”, de nem a mi kocsink volt, és csak álltam a szakadó havas esõben, bámulva a saras cipõmet és az irataimat s hogy úgy éreztem akkor, ki fog szakadni a szívem a bordáim mögül...
Visszaemlékeztem minderre a minap, szinte érdeklõdõ távolságtartással ... nyom nélkül, mondom: nyom nélkül eltûnt az érzet, a szenvedés. Racionális, tényszerû ismeretté vált. Tudja az agyam, hogy megtörtént. Velem. De ... ez már csak ismeret.
Tény emléke az elmémben, de semmi a szívemben, mert ... mert ott az õrjöng, az mar, üt, fojtogat, éget, csak az a kín vájja tövig magát a lényembe, a velõmig, csak az, csak az, hogy ... hm ...
Hogy egyetlen, villámgyors cikkanásnyi telefon beszéléssel, ifjú bimbójában, leggyönyörûbb virágpompájában, mézes illata teljében ... levágtuk a világmindenség legteljesebb, legigazabb, leghatalmasabb szerelmének rózsáját. Hogy miután kivonszolódtam a sárból, megtisztult és megrészegült a szívem, hogy mégis van új élet, újra tudok hinni, bízni, szeretni, van ... van nekem kicsi Kincsem, van a lelkemnek társa ... Hogy nincs többé.
Nincs.
Meg lehet halni ebben a fájdalomban. Csak nem enged a húsgép ... Beletébolyodni ... az õrület menedéke ... Jól idomított, korbáccsal tanított lélekállat, nem fordul kétfelé a szem, nincs önkívületi mentsvár. ... Egy halk, tiszta hang szólal meg a távolból, mint ahogy az ismerõs alak rajzolódik ki az õszi kert ködébõl, egy ismerõs, tiszta hang: „Once upon a time ... ... Egyszer egy indiai hercegnõ az édesapjától kapott gyûrûvel felkereste a Bölcset. Azt kérte tõle, hogy véssen a gyûrûbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, s amikor a szíve vakmerõn szárnyalna a boldogságtól, óvatosságra inti.
A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyûrût.
Csupán egyetlen szót vésett bele:ELMÚLIK
2009. október 11.
Psy*****


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(4)

___________________________________________________


Boldog Szülinapot!

Pussynyuszy - Boldog Szülinapot!
2009-10-17 22:02:44
:kornyikanemazafontosazemberhányévescsakaszívelegyenfiatal!
Jó egy éve, huhh, már! egy éve :sohajt – no, ekkor szokott megszólalni Tigris, hogy: „Ne told magad elõtt – mint a vámpírvadászok a keresztet – az életkorod!” ... az idõ és fõleg a múlása önmagában abszolút relatív [sic! a szerk.] ezért érdektelen ... – khm... tehát a múlt õsszel fordult rá egy kitáblázatlan balkanyart és egy szakadékba torkolló heveny lejtõt követõen az utam a Szééép Sááárga Csíííkkal (lehet, hogy a Kansesbõl startolt Dorothy lépéseiben gázolok?... :)) jelzett Goldra. Mint a jól nevelt egybites júzerek általában, elõször csak az oszlop mögött állva, a homályból pislogtam a fényes ChatHall-ba (nem cethal, bár azóta néha kényszerprófétaként kuksolok a hatalmas fogak közt ...). Jött a NagyFehérFõõõnök, Zeru a Szabálykönyv kapcsán, a különc rózsaszín dresszes Tanár úr, csupa ismeretlen és hááát ... hogyan lehet ezt szépen mondani ... kissé ijesztõ figura. Szinte már biztos volt, hogy én ide a lábam be nem merem tenni, nem hogy cimborákat találjak, amikor azt hozta a Nagy Égi Keverõ, hogy reggelente ... mit tagadjam, gyakran :masnap ... egy bátorító macskaszempár kezdett nézni két macskát és ... engem egy monitorról. A „Macskaszemû” „Dán”-ból nézett, borzongató következetességgel csépelte a júzerokat a C6-ben ... és beszippantott a karaktere! Egyszer csak azon kaptam magam, hogy elveszítve minden józan gátlásom ( ... és rossz nyelvek szerint az eszem is :D ), minden reggel ott ülök a :hszek -ben és :presszo -zok az egyetlen emberrel, aki MEGÉRTETTE amit mondtam! Nem sejtve, hogy a priviben közben a Csapat - hol tintásnak, hol anyagosnak tartva a :pussy –t- könnyesre röhögte magát a Pernyuszon, én egyre otthonosabban löktem a :josol –t, mert „Dán”-ból mindig jött a fordítás mellém, Tolmács Lánykával könnyû volt pörögni a ringben.:)
Csodáltam, hogy mennyi energiája van. Végigmelózta az egész napját, a pasikat megszégyenítõ szervezéssel és racionalitással üzemeltette maga körül a panziót, a házát, a világot, meg a mindent. Mindig jelen volt itt is, ott is, ahol kellett. Csak bámultam, ahogy a lányát nevelte közben, szívmelengetõ odafigyeléssel, csordultig szeretettel, csodálatos barátnõ-anyaként. Semmi nem kerülte el a figyelmét a kicsi és a nagyvilág dolgait illetõen és a minimum karakánnak mondható véleményéért adott-kapott, ahogy a Nagykönyvben írva áll...
A csupa csajos huncutság, csupa forró, érzõ nõi lélek, csupa penge velõ és nyelv ... :D, csupa anya, csupa cimbora, csupa élet és csupa vidámság Lány kitörölhetetlenül mélyre írta be magát a szívembe!
Büszke örömmel jegyzem és az unokáim is tudni fogják: Tolmácslányka :wee :wee
Dijusom! Születésnapodon igaz szeretettel köszöntelek! Kívánom Neked, hogy teljesüljön a vágyad és fusson bármerre is az utad a HétVilágban, legyen melletted a Társad, és szeretteid boldogsága kísérjen! Egészségben teljes, jó szerencsés, vidám, hosszú-hosszú boldog életet kívánok Neked, szülinapod alkalmából!
Tök :yo fej az Égi Keverõ, hogy összetolta a :hszek -jeinket! Büszke vagyok, hogy mondhatom: :wee :wee Dijus :barat
Isten éltessen, drága Dijusom! :koccint
2009. október 17.
:) @psy

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________

Korábbi bejegyzések -->