Pussynyuszy Blogbejegyzései

Blogok:33

<-- Elözö bejegyzések
<<              >>


Különben? ...

Pussynyuszy - Különben? ...
2010-04-21 08:02:23
Http://www.youtube.com/watch?v=oxws3ia2w3Q

Hosszú betegség után, 2010. április 16-án pénteken hajnalban, 76 éves korában elhunyt Magyarország legismertebb pszichológusa, Popper Péter.

Istenem! Elkezdõdött ...
Amikor ifjonc voltam és a Nagymamám sóhajtozott, hogy „Elment ... „ ez a barát meg az az iskolatárs ... csak morcosan néztem rá: mit rontja itt a kedvem, elhunyt, hát jajjaj, Isten nyugtassa! ne siránkozzon már, nem olyan nagy dolog az életke, nyûg, gond, lépjünk!

És most, most hogy az ezer felé kûzdés és rohanás forgatagából kiállva elhatároztam, hogy mint kamasz koromban a nagy Mesterhez, újra vissza megyek Popper Péter óráira ... mostan ... meghal Õ.
Itt hagy engem.
Tavaly Cseh Tamás ...

Meghalnak a Mestereink, itt maradunk egyedül, ránk van bízva már a világ, Istenem!

Fiaim és Lányaim, Drágácskáim, ÉLJETEK!
Minden nap, minden órában és percben legyetek boldogok, erõsek és vidámak! Élvezzétek a megadatott élet minden pillanatát! Legyetek mindig szerelmesek és bolondok!
Szüljetek gyermekeket, tanítsátok, neveljétek, szeressétek õket!

A Mindenható a lábatok elé helyezte a gyönyörû Világot, szeressétek! Éljétek! Hagyjatok minden gyûlölködést! Adjátok föl az önpusztítást ... a pusztulás dolgozik amúgy is!

Elmennek a Mesterek, magunk maradunk. Hagyjuk el az acsarkodást, dobjuk ki a semmit tevést, fogjunk össze egy hatalmas :dinom ra!!!

Éljünk Mestereinkhez méltó módon! Éljünk! Ne vegetáljunk! Nevessünk! Szeressünk! Ne hátráljunk!
Fel a fejjel, Magyarország!

********************************************************

"Elhunyt Popper Péter, az ország egyik legismertebb és legnépszerûbb pszichológusa. 76 éves volt. Popper Péter számos könyvet írt, tanított, gyakran tartott elõadásokat, sokat szerepelt újságokban, rádióadásokban, tévében.
Popper Péter egyik utolsó levelét a 168 Órának írta. A hetilapban megjelent írást a 168 Óra engedélyével az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük. A Megbeszéljük címû mûsorban Bolgár György olvasta fel az elhunyt író, pszichológus levelét.

Popper Péter levele


Barátaim, fiam, lányom, szerelmeim, munkatársaim, szétszórt rokonaim, akik még itt-ott megtalálhatók vagytok, Magyarországon és a világ legtöbb országában, egyre magányosabban és egyre öregebben. A történelem által széttaposott öt nagy család, a Popperek, a Mandelek, a Najovitsok, az Ádlerek és a Buriánok maradványai. S a periférián még a Spitzerek. Kik ezek az emberek? Fõként magyar, német, cseh, erdélyi származásúak, akikbõl az elsõ világháború idején a honvédség hõsei, majd a fasizmus alatt a zsidóság halottai lettek.

Márai azt kérdezte: össze tudod-e rakni még a Margitszigetet? Én azt kérdezem: össze tudod-e még rakni a családot, engem? A nagypapákat, a nagymamákat, az unokatestvéreket, az orvosokat, a rabbikat, az Aréna úti meg az apostagi és az Ercsiben egykor mûködött zsinagógát? A péntek estéket, a hosszúnapot, a purimi és a hanukai játékokat.
S mert a közelmúltban történt valami velem, megkérdezem: vajon jól emlékszem-e Lucifer kérdésére Ádámhoz? Nos, vitéz uram! Nem borzongat egy kissé furcsán a torz képû halál hideg szele?
És én felelek: borzongat.
Nagypéntek éjszakáján túlságosan hirtelen és agresszíven ért az, amit Déry a végzet végsõ ebtámadásának nevez. Szívroham, gyomorvérzés, vesevérzés, általános ízületi gyulladás egyidejûleg. Intenzív osztály, dialízis és mindmáig tartó folyamatos beszélgetés a halállal. Várjuk meg, amíg néma csend lesz közöttünk.
De addig – kérem megértéseteket – igyekszem eltûnni az életetekbõl. Kol Nidré könyörgésének megfelelõen minden esküt, fogadalmat, elkötelezettséget érvénytelennek, tévedésnek nyilvánítani.

Kérésemre Kati jól mûködõ barikádot szervezett körém.
Csak egy õrült nõnek sikerült telefonon áttörnie. Elõadást akart. Mondom, intenzív osztályon fekszem. Mit csinál ott? – kérdezte. Haldoklom. Kis szünet. Majd: különben hogy van?

Különben?
Különben jól vagyok.

Péter"

... én is! S Te?

http://www.youtube.com/watch?v=-onRX6eAK8Y&feature=related

2010. április 21.
Psy*****





[Olvasd Tovább]
Kommentek:(5)

___________________________________________________


JÓZSEF ATTILA VÁLASZTÁSA

Pussynyuszy - JÓZSEF ATTILA VÁLASZTÁSA
2010-04-11 18:10:31
Íme, hát megleltem hazámat,
a földet, ahol nevemet
hibátlanul írják fölébem,
ha eltemet, ki eltemet.

E föld befogad, mint a persely.
Mert nem kell (mily sajnálatos!)[/]
a háborúból visszamaradt
húszfillléres, a vashatos.

Sem [b]a vasgyûrû, melybe vésve
a szép szó áll, hogy új világ,
jog, föld.
- Törvényünk háborús még
s szebbek az arany karikák.

Egyedül voltam én sokáig.
Majd eljöttek hozzám sokan.
Magad vagy, mondták; bár velük
voltam volna én boldogan.

Így éltem s voltam én hiába,
megállapíthatom magam.
Bolondot játszottak velem
s már halálom is hasztalan.

Mióta éltem, forgószélben
próbáltam állni helyemen.
Nagy nevetség, hogy nem vétettem
többet, mint vétettek nekem.


Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az õsz s legszebb a tél,
annak, ki tûzhelyet, családot,
már végképp másoknak remél.

/1937. nov./

Minden bizonnyal üzenet-értéke van annak, hogy dr. Sólyom László úr, a Magyar Köztársaság elnöke április 11-re, a KÖLTÉSZET NAPJÁRA írta ki az országgyûlési képviselõválasztások I. fordulóját...

A Világmindenség költõjének tanításaiból ez alkalommal a szívemhez egyik legközelebb állót adom Nektek. Egyrészt, mert az én generációm (velem együtt) volt az, aki a jelenlegi helyzetet elõidézte "szóval, tettel és mulasztással is..." és bár minden felelõsséget vállalva iparkodom cselekedni azért, hogy az eljövendõ húsz év kijavíthassa az elmúlt húsz bûneit, hibáit, tévedéseit, magamnak már nem remélek. De remélek a gyermekeinknek, az eljövendõknek boldog Magyarországot!
S másrészt még azért is hoztam a Mester fenti sorait, mert bölcs és szelíd útmutatást ad a mostani, nagy hevületû politikai tolongás helyén kezeléséhez.
Dr. Sólyom elnök úr okos idõpont választása segít ünnepivé és békéssé tenni ezt az idõt.
Bár az "Íme, hát ... " novemberi illata a lemondással és a búcsúval olyan nagyon azonos azzal az érzéssel, ami hónapok óta a szívemben lakik, ide mégis József Attila talán egyetlen derûsebb fotóját teszem. Akarom, hogy - mint Õ, túl a szeretetlenség kínzásain, a meg nem értettség poklán - felemelt fejjel, bizakodón, hittel és erõvel nézzünk a jövõbe! Kövessük József Attila választását! Fel a fejjel, Magyarország!

:) Psy*****

2010. április 11.

József Attila születésnapja
A KÖLTÉSZET NAPJA
a VÁLASZTÁS napja


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


URaLom A Helyzetet! Vagy Mégse? :)

Pussynyuszy - URaLom A Helyzetet! Vagy Mégse? :)
2010-04-08 22:13:26
[url=[slideshare id=3667993&doc=jessicacox-100408131115-phpapp02]][slideshare id=3667993&doc=jessicacox-100408131115-phpapp02][/url]

... elég szívósan próbálkozom megosztani páratlan gondolataimat, ugye? Csókoltatom a technika és a nyomda Ördögét!

"Nem adom fel, míg egy darabban látsz!" :D

Tudjátok, Csajok, miért szeretik a pasik ... hátulról?
Mert ha nem megy, ... kezdhetik elölrõl! :D

Na, akkor ... most ... hátulról!!!
Tessék: http://www.slideshare.net/aleKnaui/jessica-cox-tocando-el-cielo
:yea >> Nem vagyok pasi! Ez most beigazolódott :D

Egész nap lógattam az orrom. Meg egész hónapban. Meg már hónapok óta.
Aztán bevillant ez:
"Mindig nyafogtam, hogy szorít a cipõ. Aztán találkoztam egy emberrel, akinek nincs lába."

Ambidexter vagyok!
Fel a fejjel, amíg van!

@psy Psy***** :)

Ps: ... és igenis, az Orosz Húsvétot is meg fogom mutatni nektek! Csak elõbb Mohamed elmegy "kanosszát" járni, ha érti aki ... amire gondolok... :)

Psy***** :)

Ps2 (nem mint port):
Ha valakinek a forrásnyelv nem anya, itt a transz... :) :

Jessica Cox

1. Jessica egy ritka, nem ismert okból karok nélkül született. Mint afféle gyerek, nem értette, miért nem tetszett a többi korabeli gyereknek. „Hát olyan nehéz másnak lenni.”
2. Mindezek ellenére részt vett a különbözõ tevékenységekben, mint a torna, tánc és ének, gyakran nagyobb sikerrel.
3. Amikor fiatalabb volt, sokszor úgy érezte, csalódott, remegett, sírt dühében karjainak hiánya miatt, azonban figyelmét és minden energiáját a sport felé fordította. Jessica számára a legfõbb kihívás, hogy karok nélkül született.
4. Jessica úgy véli, hogy a szülei viselkedése a mintakép, a támasz, ami erõt ad neki. Anyám az én mintám, mindig azt mondta, hogy megteheted mindazt, amit akarsz Az én apám nem ejtett könnyet születésemkor, és így nem tartom magamat áldozatnak. Nehéz volt a fogyatékkal élõ gyermek apjának. Õ volt az én támasztó pillérem a nehéz pillanatokban, és õ volt az a személy, aki hozzásegített ahhoz, ami ma vagyok.
5. „ Sokszor nagyon bántott, ahogy az emberek néztek rám, amikor mentem az utcán, vagy ettem a lábamal. De õk nem tanulták meg, hogy az ilyen esetek pozitív oldalát lássák, mint például az optimizmus.
6. Hogy megtanultam autót vezetni, elõször annak volt köszönhetõ, hogy változásokat végeztek az autón. Én azonban úgy döntöttem, hogy megszüntetve a változásokat az autón, jobban megtanulom, és jelenleg engedélyezett a vezetés korlátozás nélkül.
7. Bár a University of Arizona diplomás pszichológusa, mindig vonzza az autó megtankolása.
8. Képes leírni 25 szót percenként, a haj ápolását, a sminket megcsinálni, kontaktlencsét kezelni olyan könnyen, mint bárki más.
9. Jessica, 26 éves és 1,55 méter magas, és az elsõ karok nélküli nõi pilóta a történelemben.
10. Ez a nõ ihletet adott sok hõsnek, sugárzó örömet és mindig nagy humorérzéket mutatott. Az Anyák Napján tavaly repült elõször egyedül: Nézd anyu, kéz nélkül !
11. Néha félelem származik az ismeretek hiánya miatt és az ismeretlentõl . Amikor elkezdtem repül ni rájöttem, hogy az én félelmem is attól van , hogy nem sokat tudtam a repülésrõl .
12. Az önbizalom és a törekvés, a képzés, Jessica hosszú útja a biztosíték arra, hogy mi lesz ma. Amellett, hogy jó szónok (www.rightfooted.com) útmutató is a lábujjas, amputált (karú) Gyermekek Nemzetközi Hálózatánál, az utóbbi öt évben.
13. A legnehezebb az lesz mondja nevetve, amikor a szülõi szidáshoz szükség lenne a „szülõi kézre”. Jessica Cox azt reméli, hogy férjhez megy, és gyermekeket szül. Tudom, hogy nehéz lesz a családi életforma , de azt is tudom, hogy én egy jó anya leszek”.
14. Az embereknek át kell élniük az életben nehéz érzelmi pillanatokat. Ne azért aggódjunk mértéktelenül, hogy milyen magasak vagyunk, hanem hogy milyen erõsek. Vannak karjaim, mégpedig a haladás elõre.
A több nehézség nagyobb dicsõséget jelent.

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


Húsvét - Pészah - Tavaszünnep 2010

Pussynyuszy - Húsvét - Pészah - Tavaszünnep 2010
2010-04-05 21:41:34
... valószínûleg nem csak az Orosz Húsvét vonatkozásában hagy némi kívánni valót az informatikai készség-képesség repertoárom :D, úgyhogy, mivel nem jön a hegy, ide mohamedelem a mondanivalót:

http://picasawe..t=directlink

Talán YaffaMan, ha már alaposan meglocsolta ... khm ... a torkát jó kis Bolyhossal és lesz ideje, elkínaizza (mert magyarázni képtelenség), hogy hogy a répába lehet ide belepaszterolni a jó édes urlembedesITbigyuszt!

Friss, vidám, boldogságos TAVASZÜNNEPET minden Drágácskámnak!
:) @psy Psy*****


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


Mindörökké Szerelem ... 1001 Éjszakaaaah :) ...

Pussynyuszy - Mindörökké Szerelem ... 1001 Éjszakaaaah :) ...
2009-12-28 13:43:07
... de igen. Mégiscsak ... errõl szól a történet: megtanulni, hogy elveszítheted a legdrágábbat, belefetrenghetsz megaláztatásod mocskába, kínhalált szenvedhetsz érzéseidben, rád meredhet – mindörökre – a kráter és mégis, mégis élsz, élned kell! Sõt! Nem élõhalottként, hanem oly ragyogón, tündöklõn, édesen, tisztán, mint amilyennek Õ szeretett!
Hiszen az a szerelem, az a mindenek fölött való szerelem töltött fel élettel, formált tökéletessé, alakított minden addigi létezésed legjobbjává.
„Igen rühellé Jónás ...”, de mégis csak ez a lecke, ez van feladva: ha összerogynál, a fogadat sírva csikorgatnád, meg ráznád az öklöd, vagy fogadkoznál, az csak karma hurok dobás, úgyis beakad a lábad és pofára esel! Ki van a tréning találva rendesen! Megtanulni elengedni úgy, hogy közben meglásd, hogy az élet gyönyörû, úgy lásd meg az élet csodáját, mint amikor szerelmesen nézed, szóval, ha vissza tudod adni Õt Istennek, de tényleg, igazán, nem reménykedve, hogy ... holnap folytatjuk, vagy leszünk barátok, vagy majd pár év múlva ... , szóval, ha tényleg nincsen benned semmi öncsalás, akkor ... akkor megtanultad a leckét.

Ma együtt áll az égen a Vénusz és a Plútó. E világban legyilkolt szerelmem feltámadt a világmindenségre, lerázta magáról a földi lét száradt sarát és mindörökké élõ boldogságként lobog tovább: Szerelmem, visszaadtalak a Mindenhatónak, menj, vár az élet, nem sírok, nem sikoltok. Hanem hirdetem a HétVilágban, hogy én megkaptam a csodát, kaptam szikrát, tudom már, milyennek szánt Isten! Olyannak, ragyogónak, tündöklõnek, édesnek, tisztának, amilyennek Te szerettél. Menj bátran, Kincsem! Nem kötözlek karma hurokkal, ígéret béklyóval, szolgálat kötéllel, hûtlen hûség vaspánttal. Én megkaptam itt a földön a legtöbbet, amit megkaphat a szív: Megtörtént a szerelmünk, ezért él, MINDÖRÖKKÉ. Igen!


És most, Barátaim, gyertek! Vissza ne forduljak, össze ne dõljek, járni tanulok újra ... álljatok mellém!
http://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

:)Psy*****
2009. december 28.

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


Egy Szó ...

Pussynyuszy - Egy Szó ...
2009-10-19 23:07:23
Once upon a time ...
Egyszer egy indiai hercegnõ az édesapjától kapott gyûrûvel felkereste a Bölcset. Azt kérte tõle, hogy véssen a gyûrûbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, s amikor a szíve vakmerõn szárnyalna a boldogságtól, óvatosságra inti.
A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyûrût.
Csupán egyetlen szót vésett bele:......


A Sors kifürkészhetetlen akarata révén úgy adódott, hogy a számítógépes lomalmolás közben, két év után, a közelmúltban elém kerültek újból bizonyos leveleim és Napló-bejegyzéseim, amelyeket azokban az órákban írtam, amikor a két gyönyörû gyermekünk felnevelése, számokban kifejezhetetlenül sok szép, együtt leélt év emlékei, a „vállamaválladhoz”-csatái, örömei, a társasság békés boldogsága után - a szétválást követõ vérpokolban írtam.
Kívülállóként, szinte, mint a filmet, néztem vissza önmagamra, emlékeztem rá, hogy martam bele akkor a tenyerembe, miközben a lázas éjszakán reszketve bámultam az üres mail-boxomat, visszaemlékeztem, hogyan matattam zsebkendõ után a Metrón és mivel nem találtam, csorgott az orrom is, nem csak a könnyeim és hogy mennyire furán néztek rám, komoly asszonyra a meghökkent utasok és én ettõl még rémültebbnek és elhagyatottabbnak éreztem magam, hogy ejtettem el a szakadó esõben az irattáskám, hogy a rohanva, éjszaka nagy nehezen összeállított munkám minden lapja megfeküdte a sarat és milyen menthetetlenül szerencsétlennek és kiszolgáltatottnak éreztem akkor magam, mert hogy úgy véltem, meglátom a kocsinkat, s benne Õ ... és csak inteni akartam, hogy „ ... Szia, egy szóra ... ”, de nem a mi kocsink volt, és csak álltam a szakadó havas esõben, bámulva a saras cipõmet és az irataimat s hogy úgy éreztem akkor, ki fog szakadni a szívem a bordáim mögül...
Visszaemlékeztem minderre a minap, szinte érdeklõdõ távolságtartással ... nyom nélkül, mondom: nyom nélkül eltûnt az érzet, a szenvedés. Racionális, tényszerû ismeretté vált. Tudja az agyam, hogy megtörtént. Velem. De ... ez már csak ismeret.
Tény emléke az elmémben, de semmi a szívemben, mert ... mert ott az õrjöng, az mar, üt, fojtogat, éget, csak az a kín vájja tövig magát a lényembe, a velõmig, csak az, csak az, hogy ... hm ...
Hogy egyetlen, villámgyors cikkanásnyi telefon beszéléssel, ifjú bimbójában, leggyönyörûbb virágpompájában, mézes illata teljében ... levágtuk a világmindenség legteljesebb, legigazabb, leghatalmasabb szerelmének rózsáját. Hogy miután kivonszolódtam a sárból, megtisztult és megrészegült a szívem, hogy mégis van új élet, újra tudok hinni, bízni, szeretni, van ... van nekem kicsi Kincsem, van a lelkemnek társa ... Hogy nincs többé.
Nincs.
Meg lehet halni ebben a fájdalomban. Csak nem enged a húsgép ... Beletébolyodni ... az õrület menedéke ... Jól idomított, korbáccsal tanított lélekállat, nem fordul kétfelé a szem, nincs önkívületi mentsvár. ... Egy halk, tiszta hang szólal meg a távolból, mint ahogy az ismerõs alak rajzolódik ki az õszi kert ködébõl, egy ismerõs, tiszta hang: „Once upon a time ... ... Egyszer egy indiai hercegnõ az édesapjától kapott gyûrûvel felkereste a Bölcset. Azt kérte tõle, hogy véssen a gyûrûbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, s amikor a szíve vakmerõn szárnyalna a boldogságtól, óvatosságra inti.
A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyûrût.
Csupán egyetlen szót vésett bele:ELMÚLIK
2009. október 11.
Psy*****


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(4)

___________________________________________________


Boldog Szülinapot!

Pussynyuszy - Boldog Szülinapot!
2009-10-17 22:02:44
:kornyikanemazafontosazemberhányévescsakaszívelegyenfiatal!
Jó egy éve, huhh, már! egy éve :sohajt – no, ekkor szokott megszólalni Tigris, hogy: „Ne told magad elõtt – mint a vámpírvadászok a keresztet – az életkorod!” ... az idõ és fõleg a múlása önmagában abszolút relatív [sic! a szerk.] ezért érdektelen ... – khm... tehát a múlt õsszel fordult rá egy kitáblázatlan balkanyart és egy szakadékba torkolló heveny lejtõt követõen az utam a Szééép Sááárga Csíííkkal (lehet, hogy a Kansesbõl startolt Dorothy lépéseiben gázolok?... :)) jelzett Goldra. Mint a jól nevelt egybites júzerek általában, elõször csak az oszlop mögött állva, a homályból pislogtam a fényes ChatHall-ba (nem cethal, bár azóta néha kényszerprófétaként kuksolok a hatalmas fogak közt ...). Jött a NagyFehérFõõõnök, Zeru a Szabálykönyv kapcsán, a különc rózsaszín dresszes Tanár úr, csupa ismeretlen és hááát ... hogyan lehet ezt szépen mondani ... kissé ijesztõ figura. Szinte már biztos volt, hogy én ide a lábam be nem merem tenni, nem hogy cimborákat találjak, amikor azt hozta a Nagy Égi Keverõ, hogy reggelente ... mit tagadjam, gyakran :masnap ... egy bátorító macskaszempár kezdett nézni két macskát és ... engem egy monitorról. A „Macskaszemû” „Dán”-ból nézett, borzongató következetességgel csépelte a júzerokat a C6-ben ... és beszippantott a karaktere! Egyszer csak azon kaptam magam, hogy elveszítve minden józan gátlásom ( ... és rossz nyelvek szerint az eszem is :D ), minden reggel ott ülök a :hszek -ben és :presszo -zok az egyetlen emberrel, aki MEGÉRTETTE amit mondtam! Nem sejtve, hogy a priviben közben a Csapat - hol tintásnak, hol anyagosnak tartva a :pussy –t- könnyesre röhögte magát a Pernyuszon, én egyre otthonosabban löktem a :josol –t, mert „Dán”-ból mindig jött a fordítás mellém, Tolmács Lánykával könnyû volt pörögni a ringben.:)
Csodáltam, hogy mennyi energiája van. Végigmelózta az egész napját, a pasikat megszégyenítõ szervezéssel és racionalitással üzemeltette maga körül a panziót, a házát, a világot, meg a mindent. Mindig jelen volt itt is, ott is, ahol kellett. Csak bámultam, ahogy a lányát nevelte közben, szívmelengetõ odafigyeléssel, csordultig szeretettel, csodálatos barátnõ-anyaként. Semmi nem kerülte el a figyelmét a kicsi és a nagyvilág dolgait illetõen és a minimum karakánnak mondható véleményéért adott-kapott, ahogy a Nagykönyvben írva áll...
A csupa csajos huncutság, csupa forró, érzõ nõi lélek, csupa penge velõ és nyelv ... :D, csupa anya, csupa cimbora, csupa élet és csupa vidámság Lány kitörölhetetlenül mélyre írta be magát a szívembe!
Büszke örömmel jegyzem és az unokáim is tudni fogják: Tolmácslányka :wee :wee
Dijusom! Születésnapodon igaz szeretettel köszöntelek! Kívánom Neked, hogy teljesüljön a vágyad és fusson bármerre is az utad a HétVilágban, legyen melletted a Társad, és szeretteid boldogsága kísérjen! Egészségben teljes, jó szerencsés, vidám, hosszú-hosszú boldog életet kívánok Neked, szülinapod alkalmából!
Tök :yo fej az Égi Keverõ, hogy összetolta a :hszek -jeinket! Büszke vagyok, hogy mondhatom: :wee :wee Dijus :barat
Isten éltessen, drága Dijusom! :koccint
2009. október 17.
:) @psy

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


... Ahol A Papok Táncolnak

Pussynyuszy - ... Ahol A Papok Táncolnak
2009-08-14 22:14:44
Mottó: "Ex nihilo nihil."

Ad: "2009-08-14 09:09:23
Már pedíg itt rend lesz,mondta a Nagyi,és berúgta a szemetet az ágy alá."

... AHOL A PAPOK TÁNCOLNAK

Naponta mondod és hallod ezt a szöveget, ha összecsörögtök a Cimbivel, aki közli, hogy épp most pattant le a lakásodhoz közel a buszról és beugrik hozzád egy fecsejre, és készítheted a kedvenc zsékenyerét és a rumos teáját (de ne macerázkodj a teafõzéssel, elég lesz a rum is, mert siet...) szóval ott van nálad öt perc múlva, vagy a drága, édes és aranyos Anyuka, az anyósok gyöngye (...khm ... lehet, hogy olvassa a blog-om, egy öreg, rosszindulatú, mindenben kotnyeles kanál vén :pussy ról sose lehet tudni, hát jó lesz vigyázni...) szóval, ha az ééédes Anyuka belecsicsereg a varnyúhangján a telefonodba, hogy „Nem akarlak zavarni, Drááágááám, csak megnézem, hogy a Kisfiamnak van-e még vasalt inge, mert ha nincs, akkor segíííítek én neked szííívesen, mert te, Kisanyám, úgyse érsz rá soha rendesen elvégezni az ilyesmit, meg viszek akkor egy kis levest a Kisfiacskámnak, mert persze, neked, Drááágám, nem tanították meg, hogy kell fõzni, nem csoda, ha nem tudsz egy rendes levest se, de csak felugrom, Kisanyám, egy perc múlva ott vagyok, nem akarlak zavarni!” – és eljut az agyadig, hogy a kedves Mama csak a „Hagyom a fiatalokat egyedül, hagy élvezzék egymást!...” – típusú ígéreteiben nem szavatartó, most viszont egy percen belül itt lesz, szóval az ilyen krízishelyzetekben szoktad elõkapni a sufniban, fürdõben, raktárban, klotyóban, vagy bármelyik sarokban békésen nyugvó közlekedési eszközöd, a seprût (már, ha nem felejtetted el, hogy az utolsó nagytakarításkor, öt éve hova is parkoltál le vele) és ellejtesz vele egy sitty-sutty virtustáncot: összekapod a Párod által leleményesen páratlanul szertehagyott zoknikat, felkapdosod a Szemünk Pici Arany Fénye által taposóaknaként szerte hajagált gurulós játékokat, amikre lépve még Jutta Müller is els.ggelt volna, befuvatolod az aktuális „Phûûû, de büdi van ... „ lakásdezodorral az elõszoba légterét, szóval kitakarítasz, ... „ahol a papok táncolnak” , úgy, hogy mire a drága Anyósod belibben azzal a szeretni való mosolyával, már tényleg csak akkor tehetné szóvá hanyag és léha életed, ha benézne az ágy alá, de szerencsére marhára lumbágós, így nem megy neki a hajlás, meg valószínûleg karót is nyelt, mert az eljegyzés óta, amikor kiderült, hogy Szerelmed mégis inkább téged választ élete párjául és neeem Anyukát, szóval azóta a kedves Mama orra mindig legalább 1 cm-rel följebb van, mint a tiéd, és mint ami még emberi (asszonyi) öntudattal elviselhetõ..., a blitzkrieg tehát eredménytelenné vált a kedves Mama részérõl. Mert te kitakarítottál ott, ahol a papok táncolnak. De vajon tudod-e, hol táncolnak a papok? :)
Ha megúsztad a Mama villámháborús célzatú berohanását, akkor a sikerélményeden felbuzdulva (pici takarítás is takarítás, hehe, van ám eredménye annak is, mert tudni kell, hogy a kosz a lakásban csak egy hétig szaporodik, aztán konstans, késõbb kopni kezd:D), a sikereden felbuzdulva pallérozhatod az elméd, mert a drága anyósod soron következõ kvíz-vetélkedõ TV-bámulása alkalmával úgyis azt fogja mondani, persze akkor, amikor Párod, Szerelmed (az õ Édes Kicsi Fiacskája) is ott van és ...huhh, de ciki, hogy te nem tudod, de bezzeg az Õ anyja... Na, szóval tudd:
"A templomban a szószék–úrasztala páros két gyújtópontja egy belsõ szent erõteret képez, melynek területén, fõleg központjában folyamatosan csak felszentelt személy tartózkodik. Nincs át- és kijárási útvonal az úrasztala és a szószék között. Nagyon õsi gesztus, hogy az ifjú pár esküvõi szertartás után a võfély vezetésével megkerüli az Úrasztalát: visszautal a középkori katolikus és a ma is gyakorolt görögkeleti szokásra, ahol ugyanezt a pap tette. E térben való papi forgolódás (és az õsi sámántánc mélytudati emléke) szülte a mondást, mellyel a kiemelt helyet jelölik: ez az, „ahol a papok táncolnak”. /Ld: A székely református templomtérképzés és használat szimbolikája/
Ja, és :hajol >>> Mama :D Mert nélküle nem létezhetne az a mindent elsöprõ, boldog szerelem, ami van, volt és lesz Szerelmem, Drága Kicsi Kincsem, Párom és köztem. Mert ez a mûsor nem jött volna létre ...
Tehát nyomatékosítom: I :dbg :pussy Anyós:D

Ha tehát csak kicsit takarítasz, de fontos helyen, akkor jó dolgot cselekedtél, és minden OK.
@psy :)

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


Levegõt!

Pussynyuszy - Levegõt!
2009-08-05 23:26:50
„Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott hazafelé menet?” Ki tiltja meg, hogy kommentet fûzzek egy blog-hoz? Ki tiltja meg, hogy két chat-es, nem privát poénkodásához hozzáfûzzem a magam szójátékát? Ki tiltja meg, hogy a „szent hírhez” véleményt fûzzek szabadon? Ki tiltja meg, hogy lázadjak a folytonos kritizálás ellen? Ki tiltja meg, hogy rámutassak, ha a király meztelen? Ki tiltja meg, hogy a számra vegyem a nevét? Ki tiltja meg, hogy visszautasítsam a víz prédikálását, ha borissza a hittérítõ? *** „ ... nem én kezdtem megint ...” Megint úgy kezdõdik, hogy visszaütöttem ... *** A félreértések elkerülése érdekében nyomatékosítom: nem piszkálódom, nem veszekszem, ellentétben a dráma elsõ fejezetével, félelemérzés sem szorítja a torkom, sem a hely, sem az ember elvesztése nem félelemkeltõ a számomra már!:D ... egyszerûen úgy gondolom, igazam van, de legalább is - másokkal közel egyenlõ mértékben - megillet a jog az álláspontom, a véleményem kifejtésére, tehát nem veszekszem, hanem vitatkozom. Szavakkal és magatartással egyaránt. Önmagamat mutatom meg és nem ... Valakihez képest ... Valakivel összefüggésben ... Valakit értelmezve, nem, nem! Ez a történet csak rólam, csakis rólam szól. *** „Az én vezérem bensõmbõl vezérel!” Ezért kell, mindenképpen KELL kimondanom: szélsõségesen liberális hozzáállásom szinte korlátlanul tolerál mindenféle extravaganciát: jöhet a polgárpukkasztás, jöhet az öntörvényûség, jöhet a nihilizmus ... majdnem minden! Bármilyen, velem megismertetett és általam elfogadhatónak tartott szabályrendszer keretében képes vagyok üzemelni, a következetesség és a kölcsönösség elve alapján! Ami nem megy, az az, ha a szabályrendszer alkotója a végsõ fokon kiugrik saját elõnye érdekében a saját szabálya alól. És az nem fér bele, ha valaki egyenlõbb az egyenlõknél. *** A fiam zseniális! (jahh, tökyo fej az apja ééés én neveltem!:)) Õ mutatott rá egy egyszerû jelenségre, látva az újabb „helyzet” kialakulását megelõzõ turbulenciák miatti bánatomat. Azt mondta, hogy ha valaki kedvesen, barátságosan, vidáman szól, azt egy pillanat alatt elfelejtik, az nem egy figyelemre méltó alak, és Ghandinak vagy Teréz anyának kell lenni, hogy valami emléknyom megmaradjon, ahhoz viszont egy egész élet kell. Ezzel szemben, ha valaki megütköztet, verbálisan kemény, gúnyos, cinikus, lekezelõ, esetleg sértõ, arra a pórnép fölkapja a fejét. Az öntörvényû Egocenter mindig jól látható, központi figura, megosztó, (be)hódoló és "...itt sem vagyok..." táborra oszt, minél erõsebb az impulzusa, annál több energia kell az ellentartáshoz, nem lehet nem észrevenni! Ráadásul a keménység kitûnõ álca, és a „Minden mindegy! ... „ egy ideig látszólag jól elrejti, mennyire nem mindegy, hogy a kemény, ütõs Ego folyamatosan jól látható legyen... *** „Jaj, szeressetek szilajon, hessentsétek el nagy bajom! Eszméim közt, mint a majom a rácsok közt le és föl, vicsorgok és ugrándozom, mert semmit nem hiszek s nagyon félek a büntetéstõl.” *** Ha belecsúsztam az árokba és valaki a kezét nyújtja, hogy kihúzzon, de közben kigúnyol és kiröhög, mert béna voltam, az nem gond: ha balf@sz vagyok, legyek ütésálló is! Bár nyilván jobb lenne úgy segítséget kapni, hogy közben nem verik bele az orrom a sz@rba és nem lehet "önzetlen" jó cselekedetekkel kompenzálni a semmivel nem indokolható arroganciát, fõleg akkor nem, ha a két akciónak más és más az alanya... :D *** Félek, abban a másik dimenzióban már nem hallható a szívem dobogása, az a dobszó, ami szeretetrõl szól (aghapai és nem érothasz!), nagyrabecsülésrõl, mert ha az nem volna, itt egy szó se állna, valami haverság-kezdeményrõl, aminek minduntalan kifordul a bokája, vidámságról, újrakezdésrõl, arról, hogy „Az élet tánc!” persze, néha harci tánc, de nem Marsról, jó, nem is Vénuszról, de Merkúrról igen, és persze, nem mi lennénk, ha nem Szaturnuszról, szóval erõsen gyanítom, hogy nem fog áthallatszani: nem háború, nem személyeskedés, nem veszekedés, nem, nem! Csak egy többé nem visszafogható vágy arra, hogy végigbeszéljük „közös dolgainkat” verbális erõszak, keménykedés és csúsztatások nélkül. *** Jó mélyet szippantok a vízipipából, más a világ ezen keresztül ... nem rosszabb, nem jobb, más! „Laissez faire, laissez passer” – ez vízipipás gondolat:). *** A legfontosabb, a legeslegfontosabb, - nos nyilván ezért halhatatlan Õ és vagyok halandó én, mert Õ pár sorban tudta, amit én ezerben sem (hát emiatt „Nekem ... kell sok és érdekesnek tûnõ betût egymás után raknom, hogy éljek.”), - tehát az aktuális, a személyes, a fontos, amit üzenek:

„Az én vezérem bensõmbõl vezérel!
Emberek, nem vadak – elmék vagyunk!
... Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!”


/József Attila, 1935. nov. 21./

@psy PussyNyuszy*****
2009. augusztus 5.
:)

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


Miért érzem ... ?

Pussynyuszy - Miért érzem ... ?
2009-08-01 00:16:31
Vajh, miért érzem úgy, hogy vannak, akik felhõmagasnyi ego-juk (vagy ego-lyuk? :D) távlatából, felsõbbrendûen tekintenek le ránk, a pórnépre és elegantos, kétértelmû mondat-gesztusokkal próbálják belenyomni az orrunkat sekélyességünk piszkába? "Vagyok, mint minden ember, fenség! Északfok, titok, idegenség. Lidérces, messze fény... "
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


1001/9 "Jól Csak A Szívével Lát Az Ember ..."

Pussynyuszy - 1001/9 "Jól Csak A Szívével Lát Az Ember ..."
2009-06-15 23:25:38
... szerencsés életem van, felvitte a Mindenható a dolgom, jókor voltam jó helyen, sok-sok igaz és jó ember társaságát élvezhettem, sok híres és gazdag sztárral paroláztam, munkám során a leggazdagabb vállalkozókkal, a legnagyobb hatalmú vezetõkkel „õriztünk együtt libát...”:) ... de valahogy mégis... Szombat este a GoldBulin valami különleges érzés kerítette a hatalmába a szívemet... Aszondja’ nekem a fiú, miközben kitárt karokkal ugrunk egymás nyakába: „Te sokdiplomás, magasan képzett ember, „médiasztááár” ... én meg csak...” No, álljunk meg itt és most egy pillanatocskára! Itt van egy srác, magas égimeszelõ, megismételhetetlen, széles mosollyal, szelíd, derûs, szorgalmas, waze, én nem dolgozom annyit, pedig Sztahanov sírhatna miattam, szereti, imádja, a tenyerén hordozza a szíve kis Királynõjét, hûséges, becsületes, esze annyi van, hogy seperc alatt összedob egy olyan adatbázist, amin Billy is törné egy csöppet az agyát, soha nem tudtál olyat kérni tõle, amit ne rohant volna azonnal összehozni neked, marha jó esze van ám, kitûnõ megfigyelõ, jó emberismerõ, semmi nem marad rejtve elõtte, olyan humora van, hogy a könnyed potyog a dumájától, szerény, nem veteti körül magát habosranyalós sleppel, nem megosztó, inkább mindig békét teremt, gyúr, úgyhogy páran beborulnának a pofonjától, de nyugis, nem balhés, Jaffaszürcsölgetõ:) a motorral nagy vagány, lelkében világcsavargó, ráadásul olyan pacalt fõz, hogy könyékig nyalod a tíz ujjad utána ... Szóval itt van a Srác, meglapogatja a hátam, médiasztároz ... nekem meg csak az az egy jut az eszembe, hogy húúú, de büszke vagyok én erre a meglapogatásra! Olyan emberke fogja át a vállam, aki lehet, hogy nem dicsekedhet két diplomával, de HATALMAS, GYÖNYÖRÛSZÉP, IGAZ, MELEG, BARÁTI JÓ SZÍVE VAN, és ez fontosabb mindennél! Én erre a hátbacsapkodásra, erre a baráti átkarolásra aaaaaaaaz összes „nagy ember” ismeretségén túl NAGYON BÜSZKE VAGYOK! Engem kitüntet a kézfogásával a NaaagyFehéérFõnök ... :), nekem megtiszteltetés, hogy Yanoman, aki összevarázsolta nekünk a Goldot és nap mint nap lelket lehel belé és a szívén kívül a kõkemény melóját is beleteszi, hogy minekünk jó legyen ez a hely, szóóóval NEKEM MEGTISZTELTETÉS, hogy Yano szombaton este a Goldbuliban meglátott, megropogtatott, kezet adott és aszonta': Yanoman + PussyNyuszy = :barat
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(2)

___________________________________________________


Pécsen, Együtt, Boldogan...

Pussynyuszy - Pécsen, Együtt, Boldogan...
2009-03-15 19:14:40
Pécsen, együtt, boldogan...
Országegyesítés pécsi receptre: a hazaszeretet diadala a széthúzás fölött
A Nyuszypress tudósítója jelenti Pécsrõl

A március 15-i megemlékezéseket évek óta hagyományosan a 48-as téren tartják a pécsiek. A Nagy Égi Idõfelelõs kedvezett a csodaszép városnak, az idõ éppen megemlékezéshez való volt, fátyolosan ugyan, de kitartóan sütött a nap.
A Himnusz hangjai méltóságteljesen töltötték be a teret. Gyönyörû a zenekari változat, én mégis jobban szeretem, ha zeng a kórus és mi is énekelünk. Nem könnyû a Himnusz dallamvezetése, talán nem véletlenül mindig a „Balsors akit régen tép...” résznél esik át a népkórus a falsba, de nem számít, a „jövendõ”-nél már mindig újra jó úton járunk... Szóval, szerettem volna, ha együtt énekelünk, de így is szépen indult a megemlékezés.
Az ünnepi beszéd után lelkes fiatalok mûsora következett, Szörényi: „Miért hagytuk, hogy így legyen”, és Bródy: „Ha én rózsa volnék” dalaival... A „Hanyas vagy?...” szempontból „mi”-nek nevezhetõ generáció, a mai 40-esek, 50-esek tudjuk: ezek a dalok a rendszerváltás elõtt majdnem szamizdatok voltak. Sõt, a „Rózsa” egy versszakáért jó pár ... khm... mondjuk azt, eligazító gesztust lehetett kapni jobb kézbõl bal arcra a kivonuló szürkéskéktõl, kevésbé békés esetben hûvös heteket is... Különleges, felemelõ érzés volt ezeket a régen vérlobbantó dalokat gyermekeink generációjához tartozó, fiatal lánytól hallani.

S amiért a Nyuszypress tudósítója e sorokat közzéteszi: Pécs mától példaként áll az Ország elõtt!
Az 1848. március 15-ét ünneplõ Pécsett, a koszorúzáskor emelkedett hangulatban, békésen, egymás mellett tette tiszteletét: nem csak az MSZP-s városvezetés és az MSZP helyi képviselete, hanem valamennyi országgyûlési párt, a FIDESZ-KDNP, az MDF, az SZDSZ, s ami még inkább boldogságra és reményre ad okot, ezeken kívül a Jobbik és a MIÉP is együtt koszorúzott számos más társadalmi szervezettel.
Az egész ünnepi megemlékezés egyetlen fütty, hangos szó, bekiabálás nélkül zajlott le, az ünnephez méltó hangulatban.
Igen-igen! Pécs városa megmutatta: mi itt a Kárpát-medencében együtt képesek vagyunk felülemelkedni a megosztó erõk akaratán, tudunk kezet nyújtani, - vagy ha kell, a másik orcát, - mi e gyönyörûszép Hazában együtt akarunk és tudunk élni egymással, nem hagyjuk ünnepeinket a gyûlölet és a megfélemlítés martalékává alázni, együtt énekeljük régi dalainkat, egymást átkarolva táncolunk, összefogunk és szembeállunk a széthúzás erõinek!
Pécset mindig is szerettem, csodaszép város, mosolyos emlékekkel. De most még inkább és mindörökre a szívembe zártam! Ez a város, Pécs jelképezi mától szeretett Hazánk, Magyarország népének újraegyesítését, a baráti összefogást, azt, hogy mi, ha gond-baj sújt, ha „Hív a Haza...” igenis, minden bujtogatás, pártoskodás, divide et impera ellenére képesek vagyunk okosan, nem higgadtan, de virtus magyaros szívvel összeállni, megbékülni és e hatalmas szép nemzet erejét egyesítve, vállvetve dolgozni a Haza javára és mindmagunk hasznára, hogy újra régi pompájában legyen látható, igaz a mondás: „Ha a világ Isten kalapja, Magyarország a bokréta rajta!” Jobb-és baloldaliak, gazdagok és szegények, úrhatnámok és alávetettek, lakosok és vendégnépek, külhoniak, itthoniak mind-mind együtt: Köszönjük, Pécs városa, köszönjük a nemzetegyesítõ példaadást! Éljen a magyar szabadság! Éljen a Haza!


[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Hét - Valentin Nap --- üzenem

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Hét - Valentin Nap --- üzenem
2009-02-14 10:56:15
Talán én vagyok a legidõsebb ezen a helyen... :) negyvenöt év... azt mondják, már évek óta az utam kifelé vezet, és nincs új a Nap alatt... el is hittem, vagy tizenöt éven át!... S ma, 2009. február 14-én, ama bizonyos Valentin napján, hajnalban ... rám tört a kimondhatatlan érzés, gondolat ... s mivel nem mondhatom el Neki, elmondom mindenkinek!
„Szerelmem... ha egyszer, egy fáradt keserû napon eltöprengsz azon, van-e értelme az életednek, tettél-e valami múlhatatlant, cselekedtél-e fontosat, igazat, jót --- nos, bármi lesz is, velünk, velem, Veled, valamit tudnod kell, ÖNMAGADRÓL, Szerelmem --- adtál egy embert a Világnak, engem, MEGALKOTTÁL, újraformáltál és életet leheltél belém... MINT AZ ISTEN. Nem tudom elmondani, hogy mi ez, hogy mi lett... meg kell élnem, hogy valaha Te is láthasd:) Így, Valentin napon... "Köszönöm azt, hogy itt voltál velem..." :)”
http://www.youtube.com/watch?v=ZMrVd_YksAY&feature=related

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Hat - Karl Marx, 1867

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Hat - Karl Marx, 1867
2009-01-29 22:52:12
"A tõkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani. Ezzel együtt arra ösztönözve õket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedõlt hitelek csõdbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet." /Karl Marx, 1867/
:( ... FÉLIG MEGVOLNÁNK... :(

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Öt - Tantalosz Ajándéka

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Öt - Tantalosz Ajándéka
2009-01-20 13:19:22
Tudod, amikor már tényleg csak anyag vagy, fizikai létezõk többé-kevésbé funkcionálisan mûködõ alakulata, amikor csak a feladat – kötelesség – sürgõs - fontos útvesztõjében vonszolódó organizmus vagy, amikor kimeredt szemmel veszed észre, hogy a régi szép arcok kedves vonásaira már nem emlékszel pontosan, amikor a testgép már nem a hit – remény - szeretet lendületével telítkezik, ha már tövig vágod a körmöd, hogy ne törjön, ha a semmibe marsz, amikor már kifejezetten önkínzás céljából nézed meg a postaládád, a legteljesebb meggyõzõdéssel tudva, hogy a szomszéd kölyök rágógumiján kívül semmi sem lesz benne, ha ismerõsként készülsz mellbe hívni a tõrcikkanást, azt a fájdalmat, amit a „mégis jól gondoltam, ma sem ...” szüleszt, ha már távolról nézed a lényt, aki a nevedet hordja és csak zokogni jársz vissza önmagadba, amikor Pilinszkyt mormolsz, a Lator-t és nem esküdnél meg, hogy tényleg mondtad-e rég, hogy: ... „Ki viszi át, fogában tartva ...”, ha a „végleg és mindörökre” a kis fehér tablettáról jut az eszedbe éjjel, és már semmi nincsen, amire azt mondhatnád: Én...
... akkor érkezik egy levél.
És Te tudod, hogy ha válaszolnál, az a pokol, ahol eddig laktál, édes mennyországként fog emlékeidben élni, a kínok kínja semmi nem lesz, ahhoz képest, ami vár, s ha egy csepp eszed lenne, miszlikekre tépnéd a levélkét.
Mert egyszer elvállalni a halált, az csak halál.
De feltámaszttatni, beolajoztatni, felvirágoztatni, kiáltó színû virágokkal megkoronáztatni, angyalkancsóból nektárt inni, csillagágyon hálni...
Aztán motyogva csörgetni a kulcsot a postaláda elõtt ... újra... az már nem halál. Az már van olyan új élet, mint Tantaloszé.
Persze válaszolsz. Válaszolsz, mert így vagy kitalálva ... Így vagy kitalálva, hogy az örökké élõ lelked ezen a poklon is eléghessen, útban a beteljesedett mindenséggel való egylényegûség felé.

[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Négy - BOLDOG-ULJ:)

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Négy - BOLDOG-ULJ:)
2008-12-31 16:45:10
Drága Kedves Cimborák, Goldos Zsoldos Társak, C6-os Drágácskáim!:) Az 1001-bõl most is egy nagyon különleges érkezik, átvándorlunk 2008-ból 2009-be... Átvándorolunk, ki-ki a maga módján: futva, ballagva, tántorogva:), pipiskedve, baktatva, menetelve... vagy akár áttáncolva:) Átvándorolunk, mert hiszen úton vagyunk mindannyian ... TAO ... az ÚT ... "Ego sum via, veritas et vitae..." "Én vagyok az út, az igazság és az élet!" ... Nos, magyaráznom kell egy cseppet: e latin nem komolykodó, hanem a legvidámabb, legklasszabb mondatok egyike, amit a Biblia tartalmaz. Mert azt jelenti: ha követed azt, Aki Mondta:), akkor a Te utad (a sorsod) az igazság (az egyensúly, béke, harmónia) és az életed egybevág. Ha Te önmagad tengelyében állsz, ha a Te vezéred a bensõdbõl vezérel, ha azonos vagy önmagaddal, ha nem leszel se Istene, se papja se önmagadnak, sem senkinek, ha gátlások és kényszerek nélkül cselekszel, ha a benned lakozó, senki máshoz nem hasonlítható személyiséged varázsával megajándékozod a világot, s így beteljesíted azt a küldetést, amit a csillagok képe a Te személyedbe a születésedkor belerajzolt, akkor nem élsz hiába, nagyszerû életed lesz és boldog leszel. Nos, én ezt kívánom Neked az Új Esztendõre! LEGYÉL TÖKÉLETESEN BOLDOG ÖNMAGAD! :) Boldog Új Évet Kívánok! :) 2008. december 31. Psy*****
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Három - Mindent Megér

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Három - Mindent Megér
2008-12-28 02:50:21
... huszonhárom ... Körmend ...csúszik az út ... köd gázt!gázt!mennyémá!... kössz...Jónapot, én innen-oda, igen, igen köszönöm, kérem, viszlát! hívjad a Központot légyszi, hogy itt minden OK, de a Szegedet ma nem vállalom,... neemááár, nem megyek át Szegedre! Nem én, ha púposra vernek, akkor se! Kellkellkell, kötelesség ... wáhh, gáztgázt!... mennymárteökör!... jónapot én innen oda igen Önök is? Ok... rendben viszlát... hhhh hazaaa... fééék! Jajj fáradt, kávé... Ne rutinból vezess... kapu garázs fotel, huszonnégy... éjjel 1 óra itthon. Jajj! Ma már Karácsony! Ma este Szent Este! Ma jönnek és én... kezem-lában remeg, hulla-hullafáradt vagyok, elegem van, több mint 600km utazás, rohadt ellenséges emberek, idegek rongyba... Karácsony?... a hullaházban akarom már kialudni magam! Elegem van!!!!!!!! Karácsony?!... Szeretet ünnepe! Engem ki a fene szeret? Egész évben 350 nap rohanás, fáradt vagyok! Aludni akarok! ... Hajnal kettõ! Ülök a konyhában a széken és meg akarok halni. Ez a helyzet. Ne legyen Karácsony! Nem bírom, nem tudok innen fölkelni... Ma jönnek a Drágáim... ma... jönne...Wuhh, elaludtam, megint, égõ lámpa, asztalnál.. jajj... Most már a fejem is fáj! De jó! ... Azért ... az mégis olyan jó lenne... Kicsim nagyon mosolyogna... Õ meg megdicsérné még a szalvéta csücskit is... A Fiatal úr egész évben mindig mondja ez a hókiflit és úgy szereti... Kocsonyát is kellene, mindig röhögnek a malac farka story-n, ne legyen az idén? mert külön vagyunk? ne legyen semmi? mert döglök? ... Nnna NEM! Föl! Gondolkozz! Krízisben mindig kell egy fix pont, kályha! Fix pont: huhh, de fáradt vagyok... Nem, nem ez a fix pont. Ez biztos, de nem ezt mondogatod érted?! Friss vagy! Nevess! Lássam a fogadat! Igyál rdb, igyál tea, igyál kv, tök mindegy, mozdulj! Nem dõlhetsz szét! Nna! Sorrend! Kezed járjon, ne a szád! Ujjakra vigyázz, ne rutinból vagdalkozz! ... Ez sül, az kel, az kell, ez nem, hûtõ, kuka, áááhdeqrvaforróbssszamegasütõõááá ...Fölébredtem az IRIX szagától hehe ... Hova a pcsba raktam el a cimetet? Hm, Karácsonykor ne káromkodj! Még jó, hogy ki van belezve ez a dög! Útálom a beleket húzogatni, bváû.. de gusztustalan ez és mi meg megesszük... Dögevõk vagyunk... Na, egy korty pálinkát! ... nem berugok, aszt lõhetjük a Karácsonyfát! Majd holnap... ha megélem... Sütik kész, töltött kész, halakok, OK, fa szépséges, asztal kész, Úr Isten, de fáradt vagyok, szétesek... ötre jönnek, most van 3, két órát alhatok... Nem, mert bealszom és hülye leszek, a nevemet se' tudom kimondani, a Drágáim meg nem a hortyogásomért jönnek... Belevágtam az ujjamba! Kijöttem a gyakorlatból, na! A másik kezemben beleszúrtam a tenyerembe. Aki hülye, goto siratókert, hehe... legalább alszasz ... Furán állsz, csaj! A sánta, púpos boszorgan hozzád képest csilivili, na nyomás, fürcsi, illatpermet... nézz rám! Mosolyt! OK, ez meglesz! ... hahh, a jó csengõ! ... Sziasztoooook! De jó! De régen... Apátok?... Persze, a piát hozza, aszt lemaradt, mer' teszteli, mi??? ... Na, gyertek... Kicsim, de csinos vagy! ... az a fiú? Ne mondd! Ne pirulj, jójó, tudom... Ott van a nyaralókulcs, de fûtsetek, mert ... penészes lesz ... a bugyid ... Apa, ne nézz így ránk, ez csajügy!... Ez a filmed tényleg lement, Apa?! Nem küldtél nekem... Elhoztad most az eredeti vágatlan mustert? De jó, cikizhetem... Neee csapkodj Apa, nem vagy má’ a férjem... Ne nevessetek, nem mindig ugrom ilyen furán... És milyenek a kínai csajok, Szívem? Sárgák, köszi... akkor sárga-fehér csíkos unokám lesz? Ja, magyar lányt szeretsz OK! Vegyetek még! Egy jó kávé a misére indulás elõtt? Na, akkor azt meg lehet fõzni, be lehet hozni és én meg lecsüccs. ... Nagy fekete kabát föl, jó húzós hideg szél, ébresztõ, Istenem! Karácsony! Az én Drágácskáim jóllakottan, nevetõsen, összebújva, vidáman, és velem együtt slattyognak az éjféli misére... Együtt vagyunk, két év után ... Csak homályosan látom az Úrfölmutatást... távolról csilingel át valami tündöklõ szép Karácsonyi képen a csengettyû hangja... Végtelen békesség, erõ, szelíd szeret... megszületik a Fény, Karácsony éjjel... Kijövet a templomból megáll elõttem a Fiam, elkap, szembe fordít, a szeme gyönyörû szép melegen ragyog, átölel: „Anya! Amit te összehoztál ... Anya, fantasztikus vagy!” ... Csak állok, és mindennél biztosabban tudom, ez „A” Karácsony! Ez a pár szó... és ahogy az enyéim szemében csillog a fény... az mindent megér!
[Kép: Szent István Bazilika, Budapest, 2008. december 24; további képek a Képgalériában]
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Kettõ - Leselkedõ Halál

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Kettõ - Leselkedõ Halál
2008-11-25 01:04:15
Kivül-belõl
eselkedõ halál elõl
mint lukba megriadt egérke)
amíg hevülsz,
az asszonyhoz úgy menekülsz,
hogy óvjon karja, öle, térde.
Nemcsak a lágy,
meleg öl csal, nemcsak a vágy,
de oda taszít a muszáj is -
ezért ölel
minden, ami asszonyra lel,
míg el nem fehérül a száj is.
Kettõs teher
s kettõs kincs, hogy szeretni kell.
Ki szeret s párra nem találhat,
oly hontalan,
mint amilyen gyámoltalan
a szükségét végzõ vadállat.
Nincsen egyéb
menedékünk; a kés hegyét
bár anyádnak szegezd, te bátor!
És lásd, akadt
nõ, ki érti e szavakat,
de mégis ellökött magától.
Nincsen helyem
így, élõk közt. Zúg a fejem,
gondom s fájdalmam kicifrázva;
mint a gyerek
kezében a csörgõ csereg,
ha magára hagyottan rázza.
Mit kellene
tenni érte és ellene?
Nem szégyenlem, ha kitalálom,
hisz kitaszít
a világ így is olyat, akit
kábít a nap, rettent az álom.
A kultúra
úgy hull le rólam, mint ruha
másról a boldog szerelemben -
de az hol áll,
hogy nézze, mint dobál halál
s még egyedül kelljen szenvednem?
A csecsemõ
is szenvedi, ha szül a nõ.
Páros kínt enyhíthet alázat.
De énnekem
pénzt hoz fájdalmas énekem
s hozzám szegõdik a gyalázat.
Segítsetek!
Ti kisfiuk, a szemetek
pattanjon meg ott, õ ahol jár.
Ártatlanok,
csizmák alatt sikongjatok
és mondjátok neki: Nagyon fáj.
Ti hû ebek,
kerék alá kerüljetek
s ugassátok neki: Nagyon fáj.
Nõk, terhetek
viselõk, elvetéljetek
és sírjátok neki: Nagyon fáj.
Ép emberek,
bukjatok, összetörjetek
s motyogjátok neki: Nagyon fáj.
Ti férfiak,
egymást megtépve nõ miatt,
ne hallgassátok el: Nagyon fáj.
Lovak, bikák,
kiket, hogy húzzatok igát,
herélnek, ríjátok: Nagyon fáj.
Néma halak,
horgot kapjatok jég alatt
és tátogjatok rá: Nagyon fáj.
Elevenek,
minden, mi kíntól megremeg,
égjen, hol laktok, kert, vadon táj -
s ágya körül,
üszkösen, ha elszenderül,
vakogjatok velem: Nagyon fáj.
Hallja, míg él.
Azt tagadta meg, amit ér.
ELVONTA PUSZTA KÉNYE VÉGETT
KIVÜL-BELÕL
MENEKÜLÕ ÉLÕ ELÕL
A LEGUTOLSÓ MENEDÉKET.
1936. november [József Attila]– 2008. november [én]
________________________________________

Mindent, mindent megteszel... kivetkõzöl önmagadból... erkölcs-szilárd talaj, önbecsülés-utolsó menedék, józanság-végsõ mentsvár elhagyva, elveszítve, eldobva:MINDENT megteszel, amit soha korábban, gondolatban sem... figyelmed égõ fókuszában egyetlen alak, minden idegszálad ebben a kötésben, mint a lágerbõl szökött fegyenc tekintete az õrre... mindent megtettél... mindent megtennél... hiába... magadnak sem te vagy már... hiába... az utolsó mozdulat, az utolsó mondat utolsó reménye... szûkölõ figyelem, lélegzettelen... Lazán, elegánsan, a tudás teljes birtokában, az uralom teljes tudásával, könnyedén ... és visszafordíthatatlanul, egyetlen kézmozdulattal: NA, HELLÓ! LÉPEK! NE ÍRJ, NEM LESZ IDÕM, MAJD HÍVLAK, CSAÓ! ... lazán, elegánsan, könnyeden, nem rád nézve, VÉGLEGESEN ... reméled, hogy meghaltál, hogy meghalsz, de nem... mindent hiába megtett torzód sírva könyörög a halálért, de nem jön a Kegyelmes ... Csáóóó! Jó idõtöltést! [fensõbbséges mosoly, könnyedén továbbmegy] ... kívül-belül ... létezésed romjaira roskadsz ... Elküldött. Vége. Mindörökre. ... Kívül belül leselkedõ halál elõl meg nem menekültél, szép kezének egyetlen intése elvégezte a sorsod. Nagyon fáj? ... nem mondod ...
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(1)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :) Egy - A Cím

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :) Egy - A Cím
2008-11-18 12:50:58
A drága, szép, szerelmetes Párommal fölnevelgettük a két tünemény gyermekünket. A nagy fiam, a sukár raj, - ne kapjátok föl a fejeteket, csak jáááátéééék&*61514; - kb. annyi idõs, mint itt a C6 átlagéletkora, ha nem vagyok bent:). A lányunk, a kis hiszti-királykisasszony lehetne itt bármelyik admin csajszika. Nagyon-nagyon szép életünk volt. Én már jól vagyok, gondoltam, amiért a Földre születtem, OK, kész. ... Azon az estén, mikor elõvettük az én drága Párommal a metszett kristálypoharakat... valahogy mégis ... reszketett a szívem ... nem volt ez olyan ünneplõs, mint máskor. ... Jó, legyen! „Nyújtom a jobb kezem, szerbusz, babám...!”... Jégboron gyertyafény csillanás... Akkor ketten kétfelé, nagy-nagy barátság... De hívj, ha bármi gond van...Gyere majd, mindent mesélj el! ... A diplomaosztón, igen... Kínába? Skype-on?... ... Elindultam... most már egyedül ...nélkülük ... õk voltak az életem ... pedig nekik van saját ... Van nekem saját életem? ... ezen az ismeretlen új úton... A Tarot vándora... az emberélet útjának felénél ... egy nagy sötétlõ erdõbe jutottam ... Azért, mégiscsak én vagyok én, a kocsma közepén! Lássuk akkor tehát! Mi végre vagyunk a világon, Feleim? Lássunk meg mindent! „Nézz! Ami jó, tartsd meg és menj tovább!” Sziddharta... Egyedül megyek tovább...Néha-néha egy-egy vándorral utunk összefut majd, õ jön erre, vagy én õutána ... kastélyok, kertek, fények, illatok ... gyönyörû világ, jó, megnézem ... ... ... Férfiak... férfiak, nem, nem a Párom... más emberek...”Én úgy vagyok, hogy már százezer éve nézem, amit meglátok hirtelen...” ... szóval õk, õk és én, vagy Õ, azaz Õ ... és én ... és a gyünyürû világ... megyek, vándor... megnézem...keresem keresem keresem ... nappalok, éjszakák ... férfiak, Férfi... Õ... éjszakák ... Ezeregy éjszaka ... Õ... vagy õ, vagy az a férfi...férfiak .... ezeregy éjszaka aohh... gyönyörûség... megnézem... megtartom... szívem kincse.... megyek tovább....

Kitáb alf lajla va lajla ...

... Ezer és egy éj a Világ ...


//Kép: Psyche, John William Waterhouse//
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________


1001 Éjszakaaaah :)

Pussynyuszy - 1001 Éjszakaaaah :)
2008-11-18 06:59:34
Tekintettel arra, hogy nem igazán birom megfelelõen magas szinten az édes anyanyelvet, a szókincsem sekélyes, a helyesírással súlyos gondok vannak, és témám sincs, vagy, ha van, teljességgel szürke, közömbös és érdektelen, s mivel semmilyen más célom nincs, mint az öntömjénezés és parttalan magamutogatás, itt az ideje, hogy „barátaim unszolására” [sic!] nyilvános napló, közismert nevén „blog” írásába fogjak. Nagy szerencse ebben a kétségbe ejtõ helyzetben, hogy rendszertelenségemnél csak lustaságom nagyobb, így nem valószínû, hogy a legelsõ bejegyzést követõen akár egyetlenegy gondolat is napvilágot lát itt. Ti viszont kritika és önmérséklet nélkül postolhattok és kommentezhettek, így a blog színes és érdekfeszítõ tartalommal fog föltöltõdni, valamennyiünk erõfeszítései ellenére...Let start! Ahogy a mûvelt zsidó könnyûbúvár mondja a CET szájpadlásánál...
[Olvasd Tovább]
Kommentek:(0)

___________________________________________________

<-- Elözö bejegyzések